2 veckor kvar till Palma

Hotel Basilica 

Om 2 veckor åker jag och F äntligen till Palma tillsammans! Nu har jag varit hemma i Sverige hela sommaren, och inte varit någon annanstans än i Stockholm så nu börjar det klia i mig. Det känns riktigt gött att vi sparat semestern till slutet av sommaren, och det kommer bli fantastiskt efter 8 veckor ifrån varandra <3 

Vi ska bo på Hotel Basilica, såg att många frågat om det! Det ligger inne i stan och är ett helt nyöppnat hotell, tror det öppnade den här säsongen faktiskt. Det ser sjukt fint ut och det ska bli kul att testa på att bo inne i stan och ha nära till restauranger, shopping och sen bara ta en buss ut till stränderna. Kommer dock nog inte vilja lämna det här hoteller i första hand haha.. 

Cala Comtesa

Förra året hittade vi den här stranden vi hängde på en del. Cala Comtesa heter den och ligger precis bredvid Illetas stranden. Alltså 5 min att gå typ. Det var galet fint vatten och jag älskar att bada från klipporna. Dock minns jag att det blev otroligt mycket folk fort, och väldigt mycket spanjorer! 

Es Trenc

Jag och F pratade om att kanske hyra bil en dag, men vi får se hur det blir med det. Jag har iallafall läst mycket om stranden Es Trenc som ligger ca 45 min utanför Palma. Det är en superstor vit sandstrand med helt turkost vatten. Det vore roligt att se lite mer utav Mallorca och kul att utforska lite. Någon av er som varit där? Eller har andra stränder/badställen att tipsa om? 

Puro Beach

Av F's föräldrar fick vi en dag på Puro tillsammans i födelsedagspresent. Så himla gulligt och omtänksamt, det är ju upplevelser tillsammans som betyder något och det har jag verkligen insett nu när vi varit ifrån varandra. All tid är dyrbar. Förra året var vi på Puro Beach som låg rätt nära flygplatsen och Playa De Palma, den var supernice. Men jag föredrar havet alla dagar i veckan framför pool, så detta året vill vi nog testa på den vid Illetas där man ligger ute på en udde och badar från klippor. LÄNGTAR! 

Spot

Vad jag längtar efter långa, mysiga middagar i Palma efter en heldag på stranden!! Det finns så mycket bra matställen i Palma och förra året blev vår absoluta favorit Spot som ligger i Santa Catalina. En så fin resturang (älskade inredningen och den softa stämningen) med grym mat. Det enda jobbiga är väl att man typ bör boka bord på resturangerna i Palma, det kan bli lite stressigt men samtidigt är det rätt skönt att slippa typ strosa runt hungrig och leta resturang och hamna på någon dålig turistfälla.. 

En annan favorit blev Kuroböta som vi bokat bord igen på, är även sugen på att testa Aquanauta och Tahini! 

Nakar Hotel 

Okej, middagar i all ära men en drink innan i solnedgången! Märks det att jag längtar eller haha.. Behöver komma bort och få lite riktig semester med min pojkvän. Två tips på drinkställen är Cuba Bar och rooftopen på Nakar Hotel! Suupergoda drinkar med utsikt över hela staden. Hit vill jag definitivt tillbaka! <3

På tal om semester så funderar jag även på att riktigt checka ut och skippa alla sociala medier för en vecka när vi är där. Jag gillar att uppdatera bloggen och Instagram men det blir rätt stressigt på ens semester att känna att man behöver uppdatera, leverera bilder och se vad alla andra gör hela tiden. Det tar tid och det tar ens uppmärksamhet som borde vara mer i nuet istället. Ska fundera på det lite till, men tror att jag hade behövt det och bara vara med F. 

Gillar

Kommentarer