20 fantastiska saker vi har framför oss

Hörrni! Vi klarade en till vinter. Om en vecka är vi inne i april och då måste vi ju faktiskt säga att det är vår på riktigt? Även om vi bor i Sverige och snön tyvärr kan komma till typ maj haha.. Men enligt mig är april den första riktiga vårmånaden och vi har ju redan fått provsmaka på högre temperaturer och sol <3 Enligt mig är våren den absolut bästa månaden, men det kanske är för att jag inte känner av pollen alls haha.. Men förstår ni att vi har dom mest fantastiska månaderna framför oss? Blir helt pirrig av tanken. Det händer så sjukt mycket kul och fint under våren, och här nedan har jag listat några favoriter: 

1. Sommartid: I helgen ställer vi ju faktiskt om klockan och ingen är gladare än jag!! Sommartid är livet. Är det något jag inte klarar med hösten och vintern så är det fan mörkret. Det tar så mycket energi från mig när det är kolsvart hela tiden. Men nu kan vi se fram emot ljusa kvällar vilket är fantastiskt :-) 

2. Snittblommor: Ja, nu jävlar vill man bara springa och köpa massa fina snittblommor och ha i hela huset. Det ger mig såna vårkänslor och man blir ju glad av blommor, eller hur? 

3. Första uteserveringen: Jag har iförsig redan suttit ute och fikat någon gång, men längtar efter att man kan sitta i solglasögon, kanske ta av sig jackan och dricka ett glas rosé till lunchen!!

4. Torr asfalt: Haha, det här är ju en sjukt random sak som vi Svenskar verkar uppskatta något otroligt. Men för mig är det riktiga vårkänslor när gatorna äntligen är sopade och fria från grus. Det doftar typ något speciellt? Älskar skiten. 

5. Fram med vårjackorna: Tänk att man snart kan dra på sig en jeansjacka eller skinnjacka och vara good to go? Längtar!!!

6. Träden blir gröna: Det här händer kanske inte förrän i maj men det gör ju sån stor skillnad som jag typ glömmer bort för varje år. Men Sverige är ju ett väldigt grönt land och det syns tydligt på sommaren, allt ser så fint ut :-) Det är ju något fint med att det blir knoppar på alla träden, och sen slår det ut och blir grönt på typ en vecka? 

7. Öppna klackar och sneakers: Tror vi alla längtar efter att få dra på oss ett par bländade vita sneakers och klackarna med öppna tår <3

8. Spontana häng: Jag pratar för mig själv nu kanske, men jag blir så sjukt mycket mer spontan och glad på våren. Folk vill liksom hänga och det är lättare att dra ihop middagar, AW's, utgångar, promenader osv. Älskar spontana vårhäng av olika slag!!!

9. Kvällspromenader: Min favorit <3 Det är något speciellt med att gå en promenad ute vid 20-21 tiden och det fortfarande är ljust. Det är liksom tyst och lugnt ute och samtidigt luktar det vår trots att det är lika kallt i luften. Känner ni igen känslan? Jag känner den typ ända ut i fingertopparna haha.

10. Känna solen bränna: Oj vad jag längtar efter att kunna känna solen ta. Liksom kunna ta på sig bikini trots att det bara är 13 grader ute, men solen värmer ju? Det finaste som finns är ju när man känner att vinden helt plötsligt är ljummen och inte isande kall. 

11. Solglasögonen åker fram: Ja det har man ju verkligen redan börjat se haha, men det saknar man ju under vintern. Helt plötsligt är alla rätt snygga igen :-) 

12. Röda dagar: Kanske inte för mig som inte riktigt känner av när det är röda dagar, men glad blir man ju ändå. Våren kryllar av röda dagar hit och dit, det blir liksom lite mer helgkänsla över veckorna vilket är fantastiskt. Vi blir lyckligare av det haha <3

13. Första grillningen: Mycket första-saker som händer under våren haha. Meeen hur mycket saknar man inte grillad mat och att äta ute? Det smakar ju godare typ. Wow vad jag längtar efter grillat, tzatziki, majskolvar, klyftpotatis och stora sallader. 

14. Blommorna: Jag och mamma såg flera blommor som äntligen börjat växa när vi var ute och promenerade i helgen. Det är ju så fint med gula tussilago som orkat sig upp trots det kalla v��dret. Det väcker ju hopp om att våren är på g <3

15. Energin är tillbaka: Ja, min energi och mitt humör ökas med typ 100% när våren börjar komma. Fantastiskt är det. Det måste ju vara solen och ljusa dagarna? Alla blir ju piggare under våren och helt plötsligt har man energi till att hitta på saker på kvällarna.

16. Strosa på stan: Längtar efter att få strosa runt på stan i vårsolen. Shoppa några nya vårplagg, sätta sig på en uteservering och äta och kanske köpa med några blommor hem? Perfekta söndagssysslan som nu bara blir bättre och bättre. 

17. Årets första glass: Åt jag faktiskt förra veckan! En sandwich <3 Annars är min absoluta favorit Magnum Strawberry White. Den smakar ju till och med vår. 

18. Kalla mornar, varma dagar: Haha, det här ger mig typ nostalgi från när jag gick i skolan. Det var alltid lite kallt på mornarna och så friskt ute när man gick till skolan, men man hade liksom tagit på sig tunna kläder för att på dagen blev det liksom sommar. Fan vilken känsla ändå :-) 

19. Planerna framför sig: Jag älskar våren mer än sommaren, för att själva känslan att man "har hela sommaren framför sig" är oslagbar. Det är något kittlande med att veta att det bästa ligger framför en. Festivaler, födelsedagsfester, resor, varma dagar, midsommar osv. Blir så taggad bara jag skriver detta. 

20. Dofterna: Oavsett om det regnar eller är soligt, det doftar ju speciellt under våren. Asfalten, träden, vinden.. Ja, jag vet inte vad men dofterna kopplar liksom till minnen vilket gör jag att jag blir helt pirrig i kroppen. 

Gillar

Kommentarer