8 bästa sakerna med livet i NY

Tänkte lista det allra bästa med att bo i New York. Tro mig, i början jämförde jag mycket med Sverige och kände bara att är Sverige är oslagbart. Det är det på många sätt, men har verkligen börjat uppskatta skillnaderna. Det är verkligen helt annorlunda på många sätt, samtidigt som det är likadant på andra sätt. Vill såklart fokusera på toppgrejerna med att bo här, men tror absolut inte jag hade haft speciellt svårt att göra en lista med dom sämre grejerna här heller hehe. Här kommer det bästa iallafall <3

- Att gå utanför dörren och bli amazed: Det här är inte direkt svårt. Jag kan gå till mataffären några gator bort och typ tappa hakan över den här staden. Det är något med den! Pulsen, människorna, skyskraporna, lukterna. Älskar att gå över en aveny och bara titta bort i horisonten över alla blinkande bilar och höghus. 

- Folket är mer socialt och trevligt: Ja, det finns en jävla massa otrevliga människor också haha men i det stora hela så är människorna väldigt trevliga här. Varje gång du handlar eller går någonstans hälsar man och frågar hur den mår. Inte för att dom bryr sig om hur jag mår men ändå hehe. Folk är även väldigt trevliga i hissen tex, och har lättare för att ge leenden och lämna en fin komplimang. 

- Så mycket att upptäcka och se: Något jag verkligen gillar, och har börjat uppskatta är att den här staden är SÅ stor. Det har sina nackdelar, men det blir liksom aldrig tråkigt. Det finns så galet mycket ställen att se och testa. Jag har varit här i 2 månader men har inte ens sett en bråkdel typ. Det är väldigt skönt att inte känna sig "rastlös" på det sättet som vi ofta kunde göra i Stockholm där det ofta var typ "jahapp.... vad ska vi göra idag?". Här är man snarare stressad för det är så mycket man vill hinna med och se. 

- Dela det här med sin kärlek: Vet inte hur jag hade klarat mig här utan Frank. Förmodligen inte alls haha. Han är min stora trygga punkt och även om det är tufft för oss båda ibland så har vi kommit varandra så nära sen vi kom hit. Finns ingen annan jag hade velat göra detta äventyr med. 

- Kontrasterna: Jag äääälskar kontraster i en stad och den här staden har fan ordentliga kontraster. Du kan gå i Central Park och glömma bort att du befinner dig i en av världens hektiska städer, vi har Soho där det är fullt med låga hus, avslappnade människor, häftiga resturanger och butiker och sen Midtown med riktig NY puls och höga skyskrapor. För att bara nämna några..

- Det känns som att vara med i en film: Haha, asså varje dag får jag känslan av att jag är med i en film här. New York och USA är ju liksom allt man tittat på i filmer innan och helt plötsligt går man här själv. Folk pratar så jävla högt och amerikanskt, nästan så man inte trodde det existerade på riktigt haha.. Det är väldigt roligt att lyssna och titta på folk.

- Vädret: Ja, jag ska sluta tjata om det här nu men det är så härligt att ha över 20 grader varje dag nu, även på kvällar. Men det är väldigt skönt att slippa känna sig begränsad pga vädret som man ofta gör under svensk sommar. Det är inte jobbigt att klä sig här just nu kan jag säga :-) Älskar den långa sommaren här som pågått sen början på maj och löper ut till september-oktober. Längtar efter sensommar/höst här. 

- Känslan av att ha "vågat": Den är riktigt häftig. Ibland är det lätt att bara se framåt hela tiden eller tänka att man inte gör något för världen. Då är det rätt fett att stanna upp och bara njuta av den här tiden och klappa sig på axeln för att vi känner oss modiga. Det kommer vara en tid jag kommer minnas för resten av mitt liv!

Gillar

Kommentarer