Allt om mitt hår

Inlägget innehåller reklamlänkar från Lyko.se

Ni vet ju hur obsessed jag är med mitt hår, och har ju skrivit i många år om hur jag försöker spara ut det och få det tjockare haha. Det har ju gått sådär tidigare, men på senaste har jag verkligen fått mycket kommentarer från folk och här på bloggen om att mitt hår växt och ser så tjockt ut. Det gör mig verkligen glad, för det är något jag kämpat med. Mitt hår är väldigt skandinaviskt och går lätt av, så det är inte lätt för mig att spara ut det. Framförallt inte när jag blekt det så mycket också. 

Men jag tycker faktiskt själv att mitt hår växt och jag känner mig äntligen rätt nöjd med hur det ser ut. Så här nedan berättar jag ALLT om mitt hår, mina bästa tips och vad jag använder för produkter som funkat bra för mig. Hoppas ni gillar det <3 

Hårolja - HÄR (55% rabatt!) / Silverinpackning - HÄR (20% rabatt) / Schampo - HÄR / Balsam - HÄR / Värmeskydd - HÄR (20% rabatt)/ Skimmerspray - HÄR

Här är alla produkter jag använder i mitt hår. Allt från schampoo till olja och skimmerspray. Väldigt mycket av det är anpassat efter just blont hår och schampo + balsam är anpassat extra för torrt hår. Hos typ alla frisörer jag varit hos, har dom rekommenderat mig återfraktande produkter då mina blonda toppar kan bli rätt torra. Älskar dessa från Kevin Murphy. Kan även rekommendera värmeskyddet som är fantastiskt bra, applicerar det alltid i fuktigt hår (även om jag inte ska styla det med värmeverktyg), men funkar även i torrt hår. 

Som ni ser så använder jag inte så mycket stylingprodukter. Jag försöker hålla mig borta från hårspray, volymprodukter, mousse och sånt. Men! Jag är en riktig sucker för torrschampo och det använder jag i princip varje dag. Glömde det här på collaget, men använder alltid det HÄR. Testat typ alla på marknaden haha, men detta är det enda jag klarar av. Ett tips när det kommer till torrschampo är att börja använda det innan håret blir för smutsigt, då är det typ försent. Jag brukar ta lite lätt innan jag ska sova (får ofta smutsigt hår över natten), då vaknar jag upp med superfräscht hår och det är lättare att hålla efter. 

Hår wrap - HÄR / Wet brush - HÄR / Plattång - HÄR / Locktång - HÄR (20% rabatt!)

Två produkter jag inte klarar mig utan är min hair wrap och min wet brush. Två räddare i nöden! Hår wrapen är alltså en "turban" jag använder till håret när jag duschat. Den torkar håret snabbare och på en skonsamt sätt då den inte är gjord av frotté. Här ovan har jag länkat ett lyxalternativ men jag köpte min på Apotek Hjärtat för ca 60kr och den funkar bra. Borsten är den enda borsten jag använder, både till blött och torrt hår! Den är så grym och skön att borsta med. Tycker verkligen att det är värt att investera i en bra borste, denna kostar 169kr och det är den så värd. 

Jag försöker att hålla mig borta från värmeverktyg men det är ju svårt.. Speciellt när jag inte trivs i mitt naturliga. Men använder det max 1-2 ggr i veckan, och aldrig över 180 grader. Är även sjukt noga med att använda mitt värmeskydd innan och avslutar alltid med hårolja i topparna. 

Hårvitaminer - HÄR / Zink tabletter - HÄR / Ricinolja - HÄR 

Sen kommer vi till det roliga, vitaminer! :-) Jag kan stå i vitaminhyllan i 20 minuter och tycker att sånt är sjukt intressant. Jag har testat massor, men just dom här hårvitaminerna och zink är det jag använder dagligen just nu. Silicea funkar verkligen, framförallt för mitt hår och mina naglar som växer på ordentligt. Förutom Silicea kan jag rekommendera dom HÄR vitaminerna som också funkar bra. Zink är bra för immunförsvaret, men även för hår och hud. Tar 1 om dagen. 

Ricinolja har jag använt i perioder, men tog tyvärr inte med mig det hit till NY. Men, det är verkligen något som jag tycker funkar hur konstigt det än är. Brukar massera in det i hårbotten ca 30 minuter innan duschen, och sen får jag tvätta det 2 gånger för att få ur oljan ordentligt. Detta brukar jag göra kanske varannan eller var tredje tvätt! Ska få håret att växa fortare. Andra vitaminer som jag kan rekommendera är Biotin och MSM. 

Andra tips jag försöker göra: 

- Självtorka håret. Jag fönar aldrig mitt hår, alltså aldrig! Jag tycker att mitt hår blir otroligt frissigt och torrt av det, självtorkar alltid. 

- Massera håret innan tvätt. Då sätts blodcirkulationen igång och det sägs att håret växer snabbare. 

- Tvätta inte håret för ofta. Jag är dock rätt dålig på det, tvättar mitt hår ca varannan dag. 

- Håll dig borta från blekning. Jag slingade mitt hår i januari, och ska försöka låta mitt hår vila resten av året. Solen gör sitt på sommaren och det får räcka. 

- Använd inpackning minst varannan gång du tvättar håret. 

- Sov med fläta. Jag brukar göra det när mitt hår börjar bli smutsigt och jag ändå vet att jag ska tvätta det dagen efter. Så det spelar ingen roll om det blir lite vågigt. 

- Använd örngott i silke. Vårt hår slits när vi sover, så ett tips är att köpa ett silkigt örngott som inte ger så mycket "friktion" på håret när vi sover. 

- Använd scrunchies eller större hårklämmor. Toffsar sliter på håret när vi har tighta uppsättningar. Jag försöker hålla mig till mjuka scrunchies eller hårklämmor. 

Gillar

Kommentarer