Att checka ut

Igår när jag skrev mitt sista inlägg för dagen här på bloggen så skrev jag ”nu checkar jag ut”. Jag kom på mig själv säkert 10 gånger under kvällen med att läsa mailen, skrolla på instagram och gå igenom bloggar jag inte läst. Trots att jag sitter med min pojkvän och sett fram emot dom få timmarna vi hinner umgås varje dag. Blev så arg på mig och sa till honom att imorgon ska jag fan lägga bort telefonen hela kvällen och bara umgås med honom. Jag har blivit så stressad av allt med sociala medier på senaste tiden, det liksom ger mig en klump i magen. Jag jämför mig, stressar upp mig över att jag inte uppdaterar lika bra som andra, inte ”växer” och typ att jag inte känner mig bra nog.  Man blir så jävla hjärntvättad av vad som är viktigt och inte. Och beroende av att se vad alla andra gör och ser ut.

Nä, blev typ ledsen när jag märkte att jag tittar ner i telefonen så mycket när jag är med tex min pojkvän, mamma eller min hund. Man försvinner från nuet till någon ytlig värld liksom. Jag känner att jag påverkas lite för mycket just nu, och blir liksom bara provocerad och stressad av så mycket. Det blir bara en jobbig cirkel och jag känner att jag tappar mig själv och min självkänsla lite. Skulle verkligen må bra av att försöka stänga av sociala medier en vecka och testa. Alltså bara uppdatera mina egna kanaler, och strunta i att gå igenom alla andras. Det ska jag faktiskt sen se till att göra. Vara snäll mot mig själv istället för att likea andras bilder. 

Det är det som är svårt med att jobba i den här "branchen", man är liksom ständigt uppkopplad och det går liksom inte att stänga av helt. Man måste ändå vara där och se. Det tar faktiskt på mig psykiskt har jag insett, så ikväll ska jag checka ut ordentligt, på riktigt. Bara vara med min pojkvän, ta en lång dusch, äta sushi och prata med honom. <3 


Gillar

Kommentarer