Att gå vidare

Hej bästa Tove! Kan inte du skriva ett inlägg hur det är att gå vidare efter att ha fått hjärtat krossat? Hur vågar man kasta sig ut igen och ge kärleken en ny chans? Kram. 

Fick den här kommentaren här om dagen och kände bara att jag ville svara på den. Det var längesen jag var "såhär" personlig men detta känns ändå som ett ämne jag vill lyfta upp då jag ändå varit med om 2 jobbiga breakups i mina dagar. Först och främst vill jag bara säga, att jag vet exakt hur det känns att få hjärtat krossat och jag hoppas bara du låter dig själv vara ledsen. Det är så viktigt! Breakups tar tid och det kan vara jobbigt i upp till 6-12 månader liksom, och så måste det få vara. Men självklart finns det sätt att göra det lite lättare, man kan ju liksom inte ligga hemma i ett halvår. 

x Försök hitta det bra med att vara "själv". Det är jobbigt att ta tag och göra saker ensam, eller kasta sig ut i saker man kanske inte hade gjort innan. Men det är exakt det man behöver. När jag blev dumpad bestämde jag mig för att bara tacka ja till allt som kom i min väg, även om jag egentligen bara kände "neej det ger mig ångest". Detta gav mig självförtroende tillbaka och jag började till slut hitta vem jag själv var i ensamma stunder eller sociala sammanhang. Innan hade det liksom alltid varit ett "vi" att luta sig tillbaka på vilket både kan vara positivt och negativt. Sen njuuuut av att du bara har dig själv att "bry" dig om nu. Du kan göra exakt var du vill. Ha spakvällar i 6 timmar, vara ute hur sent du vill utan att höra av dig till någon, duscha hur länge du vill, prata med vilka du vill, träffa vänner och göra exakt det du vill, när du vill. Låter som att ett förhållande är ett fängesle haha, så är det ju inte, men wow vilken frihet jag kände när jag hade kommit till detta stadie. 

x Umgås mycket med vänner och familj. Jag hängde väldigt mycket med mina vänner när jag var som mest ledsen. Det behöver liksom inte alltid vara något speciellt man gör. Vi hade ofta massa spontana tjejkvällar i veckorna där vi bara lagade mat, kollade på tv, åt lite gott och hade världens tjejsnack. Så skönt och mysigt att bara ventilera och vara runt folk. Sen började jag även gå ut mycket men det är ju inte för alla. Men det fick mig att inse att jag typ kan ha så himla roligt själv och att det finns andra människor i den här världen. Nu med facit i hand kan jag faktiskt säga att min singeltid var så jäkla viktig och när jag väl var glad så var jag på riktigt 120% glad och mådde så bra. 

x Det blir bättre, du kommer hitta någon bättre. Så.Himla.Sant. Det är tufft att bli hjärtekrossad och jag vet att den personen känns som den enda människan i världen, att man aldrig kommer hitta någon bättre. Men det kommer du! Det har ju tagit slut av en anledning och försök tänka på alla negativa saker ni hade i förhållandet och att det kanske ändå inte hade funkat. Och så som dom klyschiga bilderna ovan säger haha, allt som händer, händer av en anledning. Och lita på timingen i ditt liv. Jag var sjukt skeptiskt till andra killar när jag blev singel och kände inte alls att jag ville lägga mitt hjärta i någons händer igen. Men sen träffade jag min nuvarande pojkvän haha. Jag var väldig "på min vakt" i början, men idag är jag så lycklig över att allt som hände innan hände, och att livet bara vände blad. Jag tror inte på att det bara finns "en stor kärlek i livet", om något tar slut så lovar jag att du kommer hitta något ännu bättre.

Förändringar är en bra sak och man lär sig alltid av tidigare erfarenheter och förhållanden. Nu kan jag liksom inte tänka mig själv i ett annat liv än det jag har nu med F. För mig känns mitt andra förhållande som ett anat liv typ hehe, och jag gillar mig själv bättre nu och jag tror att det är därför det funkar så bra nu. Trots att det är tråkigt och hemskt med en hjärtesorg så lovar jag att du kommer tacka dig själv för det senare i livet. Du kommer växa enormt på vägen och allt kommer bli 100ggr bättre. Så alla ni som är nyblivna singlar eller är kvar i ett förhållande som inte gör er lyckliga - fokusera på er själva istället, jag lovar att det kommer bli bättre.

Okej, kanske årets mest klyschiga inlägg men det är svårt att skriva om sånt här utan att det blir det haha. Jag hoppas ni gillar det ändå <3

Gillar

Kommentarer