Badrumsrenovering

Inlägget innehåller reklamlänkar

Nu i februari ska vår badrumsrenovering äntligen dra igång!! Det har varit så sjukt utdraget senaste månaderna och vi har liksom fått dra i hantverkare för att få någorlunda bra svar på när dom kan börja haha. Det har inte varit det lättaste under jul, nyår och sjukdomsfall hit och dit. Men nu äntligen hoppas jag att allt börjar bli klart, men är rädd för att jinxa det hehe. Hur som helst, det är mycket badrum i huvudet just nu och oj vad jag längtar efter att ha ett färdigt, helt nyrenoverat badrum precis som vi vill ha det.

Här ovan är några badrum jag sparat ner som inspiration på Instagram. Vi vill ju renovera det rätt så tidsenligt då huset är byggt på tidigt 1900-tal, och vi vill behålla den "äldre charmen" och inte gå mot för modernt. Älskar rutiga golv, äldre stil på dusch, blandare och ändå ha jordnära färger som man inte tröttnar på i första hand.

I helgen var vi läääänge på Bauhaus och tog äntligen tag i att köpa lite badrumsinredning. Bland annat köpte vi en kommod + tvättställ. Vårt badrum är ju mini-litet så det har varit en utmaning att hitta ett med rätt mått för att få plats. Helst hade man ju velat ha ett sånt där maffigt som på bilden till höger.. Men det blev det mindre till vänster som hade perfekta måtten och fortfarande var väldigt fint!! Dock inte den färgen och inte med dom där "hålen" som handtag. Blir nog bra! Sen köpte vi även en dusch och blandare i en lite äldre stil som jag är så nöjd med. Har tyvärr inga bilder på det dock!

Tvättkorg - HÄR / Doftljus - HÄR / Borste - HÄR / Nätpåse - HÄR / Liten vas - HÄR / Handtvål - HÄR / Handkräm - HÄR / Handduk - HÄR / Krok - HÄR / Korg - HÄR

Men egentligen läängtar man ju bara efter att få köpta sånt här piff! :-) Fina tvålar, doftljus, krokar och mjuka lyxiga handdukar. Det blir ett senare projekt. För övrigt är jag så rädd för den här renoveringen haha. Det känns så STORT och liksom som att man inte själv har kontrollen. Självklart är det skönt att få det gjort av riktiga proffs, och slippa göra något själv (hehe). Men det är ju liksom under en så lång tid, och man vill ju att allt ska bli rätt och gå smidigt till.

Det är ju beräknat att ta ca 5-6 veckor och eftersom vi inte kommer kunna använda toalett och dusch är planen att flytta hem till min mamma under tiden och sen jobba på lägenheten på kvällar/helgerna. Det kommer bli tufft haha, men det kommer vara värt det i slutändan.

I november var vi ju hos FFkakel på ett möte ang designen i vårt badrum. Då såg det ut såhär!! Vi kommer köra på ett rutigt golv i granitkeramik. Inte lagt exakt här som ovan, men man får iallafall en känsla! Sen ska vi ha en sockel i kakel längst med golvet och sen vita plattor. Vi har varit inne på dom "fasade" plattorna till vänster men vi är inte helt helt hundra. Vi ska iallafall dit i veckan igen en snabbis för att gå igenom det sista (jag har en miljard frågor haha) och eventuella ändringar innan beställningen görs. Så pepp men också livrädd haha!!

Jag har typ inte fotat en enda bild på vårt badrum i dagsläget men det måste jag verkligen ta tag i att göra innan renoveringen börjar. Det kommer vara så kul att ha lite före-bilder att titta tillbaka på och visa er <3

Gillar