Date night

I lördags var jag och F på en riktig dejt kväll! Så himla mysigt. Vi åkte till Gamla stan och hade en helkväll i huset Diana där dom har 4 st restauranger i samma hus. Det är samma ägare som äger tex Nybrogatan 38, Nytorget 6 osv. Så vi kände på oss att det skulle bli en bra kväll, och det blev det! Första stoppet blev varsin drink på Österlånggatan 17 där jag bara varit och ätit frukost en gång innan. Men såååå nice ställe! Älskar inredning, massa marmor, grönt, mässing och coola detaljer haha. 

Btw, varför hänger man så sällan i Gamla stan? Det är verkligen så himla mysigt att strosa runt där och finns så mycket gömda ställen. Absolut inte bara något för turister! 

Nästa stopp blev Vinköket som låg i en källare nedanför restaurangen innan. Detta var lätt vårt favoritställe under kvällen! Det var sååå coolt och fint där inne och servicen var riktigt bra. 

Men alltså, hur gott?! Chark är verkligen drömmen haha. 

My handsome date <3 

Tryffelsalami, nötter, skinka, bröd med olivolja och massa salt, tapenade osv osv.. Bara vattnas i munnen när jag kollar på den här bilden haha. 

Nästa ställe blev Le Rouge som ni ser ovanför. Ni ser ju, men alltså hur fantastiskt coolt ställe är inte det? Så roligt att sitta i sån där miljö. Aldrig sett något liknande haha. Som att vara inne i ett stort cirkustält :-) Dom hade massa gott på deras meny, lite fisk, kantareller osv, men mycket fokus på kött. Vi tog deras kvällsmeny som innehöll en hummersoppa till förätt, lamm med potatispué och sen en chokladdessert med hallonglass. Allt var verkligen jättegott och hela middagen blev liksom en upplevelse av att sitta där. 

Såå god efterätt verkligen! 

Efter chark-förätten och sen en 3-rätters så var vi lagom mätta och trötta haha. Men vi gick upp till en liten söt bar som hette "Lilla Paris", kändes verkligen inte alls som att vi var i Stockholm under kvällen. Väldigt rolig grej och så kul att testa på helt nya ställen som varken jag eller F hade varit på innan. Vi båda sa efteråt att vi måste bli bättre på att komma ut på såna här grejer. Behöver verkligen inte vara en sån här hel-kväll, men det är så mysigt att äta ute ibland och speciellt att testa nya restauranger tillsammans :-)

Gillar

Kommentarer