Den stora stol-frågan

Inlägget innehåller reklamlänkar

Jahapp, så var ju det de här med stolar och matplats. Varför är det så svårt?!! Eller jo, okej det är svårt för att vi ska riva en vägg just där vi planerar att ha matplatsen och vet inte exakt hur stort vi faktiskt kan ha, haha. Ett bord man ser i butik kanske inte känns så stort i den stora butiksmiljön, men hemma kan det ju kännas enormt. Vi har ju typ inte köpt en enda möbel än och det mindre matbordet vi har nu har jag sålt till hon som köpt min lägenhet. Det enda vi tar med oss (i matplats-väg) är ett två par vita pinnstolar. Så ett av dom större köpen vi ska göra är absolut ett matbord och stolar.

Jag hade egentligen hoppats på att hitta något fint bord eller stolar på någon auktion eller liknande, men det verkar vara så svårt att hitta något som inte är fallfärdigt, eller kostar typ multum för att det är någon speciell design. Vi vill ju inte bara ha helt nytt-nytt i lägenheten, utan jag tycker en blandning ger bäst balans. Kanske ett äldre bord med några nya stolar, eller tvärtom.

1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR / 7. HÄR / 8. HÄR / 9. HÄR

Förhoppningsvis kommer vi iallafall få plats med 6 stolar. Så länge dom är rätt nätta antar jag. Vill vi ha större stolar med liksom en karm/armstöd så får det nog bara bli 4 st, och sen kanske två mindre i reserv för när man har gäster. Men det är ju otroligt svårt. Börjar man med stolar och köper ett bord utefter det, eller bordet först? Jag är helt lost, men vi vill ju ha det ganska enkelt. Ett bord i trä, typ, haha. I ek eller lite ljusare. Hur som helst så har iallafall hittat ett gäng stolar här ovan jag tycker är riktigt fina. Och ändå i okej prisklass. För är det något stolar än, så är det dyrt haha :-(

Jag gillar ju enklare pinnstolar, men det är ju kanske inte den skönaste stolen man kan sitta i? Frank är mer inne några karmstolar i trä. Något mer vi vet är att vi vill ha något som känns tidlöst och klassiskt, inga trend-stolar vi kommer tröttna på inom ett år. Har ni någon favorit här ovan? Eller tips när man väljer stolar?

Gillar