En badrumsuppdatering

Inlägget innehåller reklam för FF Kakel

Vi är ju mer än halvvägs in i badrumsrenoveringen!!! Jag vet, det syns knappt haha. Men tydligen ska dom vara klara om 2-3 veckor, och den som lever får väl se :-) Såhär såg det iallafall ut idag när jag var förbi och kikade. Det börjar sakta men säkert komma lite på plats och man kan iallafall börja se och få en känsla av vart saker kommer vara.

Den vägghängda toaletten är inbyggd nu i dagarna och pga av att vi har stammarna (alla stora rör) i det hörnet så måste toaletten sitta där och bygga ut lite tyvärr. Men det blir nog bra, det blir ju en liten fin avlastningsyta ovanför där man kan ställa lite grejer :-) Och på "insidan" får pappershållare och papperskorg vara. Bredvid kommer kommoden vara! Det är verkligen inget lätt badrum när det kommer till planlösningen och vi har typ bara kört uteslutningsmetoden när det kommer till placering av allt hehe.

Här ovan ser ni valen av golv/väggar vi har gjort. Eller på väggarna har vi valt helt släta kakelplattor och inte dom här med fasad kant, och så kommer det läggas i halvförband. Allt kakel kommer från FF Kakel för er som undrar. Är så jäkla jäkla nöjd och tror att det kommer bli så himla fint. Golvet är i granitkeramik i två olika toner och sen kör vi på en ljusgrå fog. Älskar lite mörkare och matt stengolv i badrummet. Vill att det ska kännas skönt under fötterna att kliva på :-) Och dröm med golvvärme på det <3

Inte nog med att det ska väljas placering av allt, och kakel/klinker till väggar och tak. Sen ska det ju också väljas inredning och detaljer.. Det är så mycket val att jag knappt orkar längre. Det får liksom bara bli något nu känner jag hahah.. Vi har fortfarande en del att inhandla, som vi väntat med eftersom dom inte kommer behöva det förrän typ sista veckan. Men här är iallafall lite vad vi har tänkt och köpt.

Kommoden och handfatet är kanske inte det roligaste, men det var de enda vi hittat som haft helt perfekta mått för vårt lilla badrum haha. Och handfatet/tvättstället är faktiskt väldigt fint. Vi var typ inställda på att ha ett litet mini-handfat som typ en skål eller ett hörn-handfat, så jag blev glad över att vi hittade det här ändå som kändes hyfsat stort. Kommer från Svedbergs för er som undrar! På kommoden tänker jag att vi sätter på några fina knoppar. Det vi har kvar att köpa nu är en duschvägg, spegel och lampor! Och sen lite krimskrams som krokar osv.

Och voila! Här är en skiss som FF kakel hjälpte oss göra. Gud vad det har hjälpt att ha den här bilden. Både för vår egna skull, men också för att ge till hantverkarn och plattsättaren som gör badrummet. När jag postade dom här på instagram var det så många som var oroliga för det lilla lilla handfatet haha, men det här är alltså bara en skiss med någon standard-inredning. Det är ju alltså inte exakt så som vi ska ha, utan bara för att få en känsla av väggar + golvet. Här är ju tex inte heller stammarna i hörnet med på bilden. Men placeringen på allt är ju rätt, så man får ändå en känsla!

Vad tror ni? Den här renoveringen har verkligen börjat gå ut över mitt humör och mående just nu haha.. Så jag längtar verkligen tills vi är i mål med badrummet. Det är ju den största renoveringen man kan göra typ, och dyraste med för den delen haha.. Men jag tror verkligen att det kommer vara värt det när det väl är färdigt. Tålamod, tålamod. När kaklet är på plats tror jag att det kommer kännas lite mer verkligt <3

Gillar