En lista om julen

6 julsnabba:

– Pepparkakor eller lussebullar?

Hmm.. Jag är tyvärr inget fan av varken det ena eller det andra. Men om jag måste svara så väljer jag nog lussebullar, men då ska dom vara otroligt färska, lite varma och utan russin. Däremot äter jag nog mer pepparkakor runt jul. 

– Skumtomtar eller knäck?

Knäck med nötter i älskar jag! 

– Julkorv eller julskinka?

Julskinka får jag nog välja, tror jag aldrig ätit julkorv faktiskt haha? Men äter julskinka max 1 gång om året och det är en skiva på julbordet, aldrig på mackorna tex :-) 

– Revbensspjäll eller Janssons?


Revbensspjäll tror jag! 

– Glögg eller julmust?

Julmust!

– Ge eller få?

Oj vad svårt. Känns ju som att man måste svara att ge, men jag får sån otrolig prestationsångest när det kommer till andras klappar haha. 

3 om jultid:

– När är det dags att pynta?

Jag tycker att stjärnorna och adventljustakarna såklart ska fram på första advent. Tomtarna hoppar jag gärna helst, men kanske runt andra advent? 

– När får man ha gran?

Andra eller tredje advent! 

– När öppnar man presenter på julafton?

Vi brukar alltid öppna runt kl 18-19 ungefär. Efter kalle och all mat. Sen efter det blir det julklappsspelet! Man ska ju gå hela dagen och vänta på det bästa haha :-) 

5 julpersonliga

– Vad är bästa med julen?


Allt myset runt om tycker jag. Jag är egentligen ingen julfantast och tycker att julafton kan vara lite jobbig. Men jag älskar stämningen, att ha något att se fram emot och att det lyser upp vår mörka vinter. 

– Det sämsta med julen?

Alla förväntningar som skapas runt om julafton. Och stressen innan såklart.

– Vad ska du göra på julafton?

Det här året blir lite annorlunda då F är i NY, min familj åker och firar på olika håll i Sverige så egentligen vill jag bara bojkotta julen det här året. Men jag ska nog vara hemma med min mamma och Nelson. Vi funderar på att gå ut och käka lunch någonstans, gå promenader och bara ta det lugnt. Kanske åka förbi min moster på kvällen! 

– Nyår då?

Här har jag inte heller några planer! Trodde ju att jag skulle vara tillbaka i NY under nyår, men tyvärr blev det ju inte så. Vi får se helt enkelt. 

– Tror du att det blir en snöig jul?

Haha, fan vad negativ jag blev här då. Men nej, tyvärr tror jag inte det! Med tanke på att december varit otroligt grått och mörkt så känns det som att oddsen på att snön kommer till jul är ganska små. Men förra året var ju väldigt snöigt och vackert <3

Gillar

Kommentarer