En lista om smink och skönhet

Inlägget innehåller reklamlänkar

Listan hittade jag hos Egoina! En av mina favoritbloggar :-)

Såhär kan det se ut om jag fixar mig snabbt och bara vill känna mig lite extra fräsch. Böjer fransarna, concealer under ögonen, bryngel, bronzer, lite skimrig rouge och läppglans. Går på 10 min max!


Hur lång tid gör du dig i ordning på morgonen?
En vanlig morgon just nu går det väldigt fort för mig. Jobbar ju hemma så oftast fixar jag ju mig knappt. Så kanske 5-10 minuter max. Ska jag till stan tex så kanske det tar 40 min! 

Och inför en utekväll?
Sminkar mig gärna låååångsamt med bra musik och ett glas vin bredvid. Kan lätt ta 1-2 timmar då! Om man räknar med hår + smink.

Vad har du för sminkrutin?
Exakt såhär går det till: Ibland primer - ibland foundation - concealer - settingpowder under ögon - bryn - bronzer - ögonskugga - mascara - rouge - highlighter - läppenna - läppglans

Och hårrutin?
Det är faktiskt sällan jag stylar mitt hår, är alldeles för lat och vill helst låta det vila på vardagar när jag ändå inte har något planerat. Använder lite olja efter jag tvättat det, sen borstar jag det och låter självtorka. Sen håller det sig rakt i 2-3 dagar! I mellan tvättar använder jag torrschampo och lockar jag håret så gör jag det med den här.  

Hudrutin?
När jag tvättar det: Vatten + ansiktsrengöring - Toner - Serum - Dagkräm/nattkräm - ögonkräm. Dock endast dom två första stegen när jag tar bort smink, annars sköljer jag bara ansiktet med vatten på morgonen. 

Om du bara fick välja en sminkprodukt, vad skulle det vara?
Bronzer utan tvekan. Herrreeegud skulle aldrig sminka mig om jag inte har en bronzer haha.. Det räcker med lite svep i ansiktet för att jag ska känna mig fräsch. Går fort och krävs ingen specifikation hehe. Dessutom funkar det perfekt som en ögonskugga till vardags :-) Det här är min all time favorit  jag testat och aldrig vill vara utan. Ögonfransböjare är också en riktigt bra uppfinning. 

Vad är din favoritprodukt just nu?
Är otroligt glad att jag hittar det här serumet och tipsar om det till alla jag träffar haha. Annars älskar jag just nu den här mascaran! 

Vad önskar du att du vore lite bättre på sminkmässigt?
Bryn! Jag gillar inte att sminka mina bryn och blir nästan alltid missnöjd haha.

Är du ofta osminkad?
Nej, kanske sminkar mig en gång i veckan just nu. Har alltid trivts väldigt bra osminkad och tycker ofta att en naturlig look är snyggare. Däremot har jag ju inget emot att känna mig lite fräschare när jag vaknar på morgonen hehe, och använder gärna bus och färgar fransar + bryn hemma. Men tycker däremot att det kan vara väldigt kul och mysigt att sminka mig när jag har lite tid över och ska iväg. 

Ett absolut smink-nej?
Hm.. - Eyeliner går fet bort för mig. Det är så sjukt snyggt på andra, men varje gång jag testat så tvättar jag bort det direkt efter. Det passar inte mina ögon bara.
- Matta liquid lipsticks.
- Glittriga highlighters. 

Ett sminktips tack!
Oj vad svårt, men kanske dessa: använd så lite puder du kan, iallafall settingpowder. Och använd ett ytterst tunnt lager foundation, jag älskar att se igenom lite naturlig hy, rodnad och fräknar. Finns inget som ser så friskt och fräscht ut ju.  Lägg hellre lite mer täckning med en concealer där du verkligen känner att du behöver. 

Gillar

Kommentarer