En stor lista om jul

Hittade listan hos Andrea! <3

6 JULSNABBA

Pepparkakor eller lussebullar?
Lussebullar tror jag. Jag är ju inget fan av bakelser eller kakor, så har faktiskt inte ätit en enda pepparkaka eller lussebulle i år än. Något som dock är supergott är smör på pepparkakorna eller göra sönder pepparkakor och lägga i filmjölken till frukost :-) Något som hängt med sen jag var liten haha. 

Skumtomtar eller knäck?
Knäck, mår illa av skumtomtar haha. 

Julkorv eller julskinka?
Julskinka tror jag!

Revbensspjäll eller Janssons?
Åh, både och. Gillar verkligen revbensspjällen, men Janssons (utan ansjovis såklart haha..) är ju också så gott. 

Glögg eller julmust?
Ett glas iskall julmust tack <3

Ge eller få?
Ge! Jag äskar att ge bort presenter, speciellt när det är något personligt som man vet att personen kommer bli jätteglad för. Så fint :-) 

4 JULFAVORITER 

Favoritjulfilm?
Julfilmer är fan det bästa jag vet haha. Jag älskar Grinchen, Välkommen till familjen, The Holiday & Love Actually. Riktiga klassiker <3 

Favoritjulkalender?
Sunes jul, Mysteriet på Greveholm och Dieselråttor & Sjömansmöss! 

Favoritjullåt?
Min absoluta favorit är nog "Christmas Lights" av Coldplay, men sen gillar jag också "Snowman" med Sia som släpptes förra året. Inga suuuperjuliga låtar, men som ändå ger rätta känslan haha. 

Favoritjuldoft?
Kanel och gran! 

3 OM JULTID 

När är det dags att pynta?
Typ första eller andra advent tycker jag är rimligt. Men sen är jag inte heller den som pyntar med 100 tomtar osv. Men gillar att få stämning med doftljus, adventsstjärnor, julblommor osv. 

När får man ha gran?
2a eller 3e advent kanske. Förstår inte folk som sätter upp granen typ dagen innan jul haha, då är ju julen över på 1 dag och man hinner knappt njuta av julen utan att bli påmind om att den är slut? Jättekonstigt tycker jag. 

När öppnar man presenter på julafton?
Vi brukar alltid öppna på kvällen, så det blir alltid en låååång väntan. 

5 JULPERSONLIGA 

Vad är bäst med julen?
Att få umgås med familjen, och liksom ha en dag tillsammans där man bara njuter av varandras sällskap. Jag brukar alltid träffa mina kusiner och farmor som bor i Växjö och det är liksom typ den enda gången om året vi ses, så julen betyder mycket! 

Det sämsta med julen?
Allt tjafs och stress som kommer med den. Det blir rätt tydligt vilka klyftor vi har, och att många barn inte får uppleva en trygg stämning under julen.  

Vad ska du göra på julafton?
Jag vet helt ärligt inte än. Jag har faktiskt lite ångest över det, och julen gör mig verkligen påmind om att jag har skilda föräldrar som jag måste "välja mellan" eftersom släkten är utspridd. Nä, jag gillar tyvärr inte stressen innan julen. Men förmodligen kommer jag vara kvar i Stockholm det här året. Kanske vara med min släkt ett tag och sen åka till F och hans familj. 

Nyår då?
Där är det iallafall planerat för en gångs skull! Vi är ett gäng på 10-12 pers som ska ha nyårsfest/middag hos ett par kompisar! 

Gillar

Kommentarer