En update från lägenhetsrenoveringen

Hej fina ni! Mycket fokus av vår vardag och våra helger går just nu på lägenheten. Oj vad vi lärt oss att saker alltid tar längre tid än vad man tror, och vad många problem man lyckas stöta på längst vägen. Men vi lär oss, och tro det eller ej - men vi börjar ändå se ljuset i renoveringen och det är faktiskt inte såå långt kvar nu. Jag försökte börja skriva ett inlägg om min senaste vecka, men då vi inte gjort så mycket mer än att fixa i lägenheten så blir det istället en liten renoverings-update för er som är intresserade av vad som händer just nu :-)

Badrummet är ju under renovering, och vi bor ju inte i lägenheten under tiden. Eller jo, Frank har bott där en hel del medan jag bott hos min mamma. Vi har en toalett i tvättstugan två portar bort, och så har Frank duschat på sitt kontor på mornarna. Men för mig som jobbar hemifrån har det känts lättast att inte bo där på heltid haha.

Hur som helst! Ser ni!!! Det börjar verkligen hända grejer nu och gå fort nu mot slutet. Man ser ju att det faktiskt är ett badrum, haha. Lyckan! Plattsättaren har varit där nu senaste veckan och gjort både väggar och golvet. Vi har inte varit där på några dagar nu, men jag tror att han ska vara helt klar nu. Pirr! Är så jäkla nöjd med alla val vi gjort och det blev 10 ggr bättre än vad jag ens vågat hoppats på. Så skön känsla! Det här rutiga golvet i sten är ju så fiiiint. Här ser ni även våra två senaste inköp till badrummet, två lampor som ska sitta ovanför spegeln och sen en tvättställsblandare.

Förra helgen köttade vi på ordentligt i köket där vi ska göra lite ytliga ändringar. Köket är ju i jättefint skick och hyfsat nytt vilket vi är glada över. Däremot ville vi komplettera lite med 4 nya överskåp som gick hela vägen upp till tak. Både för att det blir snyggare och för att maxa förvaringen. Så dom stommarna vi hade beställt för ett par veckor sen, satte vi äntligen upp! Låter som att det var superenkelt haha, men det tog oss verkligen en hel dag. Det var inte lätt!! Men det blev riktigt bra när det väl var på plats. Förstår att det är lite oklart för er att se det såhär bara haha, men jag ska visa er mer före/efterbilder sen där ni kommer förstå och se bättre!

I tisdags var vi också på ett litet köks-uppdrag! Vi har ju lämnar in våra luckor till ett snickeri och i veckan åkte vi dit för att gå igenom lite. Vi har valt att återanvända våra luckor och istället göra om dom och sen lacka dom. Snickarna kommer slipa ner luckorna lite och sen sätta på en ram som ni ser här. Så vi bestämde lite hur ramen skulle se ut osv. Sen kommer det självklart bli mycket finare när luckorna är nylackade, då kommer dom se ut som nya igen. Tror verkligen att det kommer bli ett lyft för köket! Och idag är plattsättaren där och byter kaklet. Spänd på att se hur det blir. Som sagt, nu börjar det gå undan haha :-)

Något som också äntligen är klart är våra inbyggda garderober i sovrummet. Som vi har kämpat med dom! Eller främst Frank haha. Men i veckan kände vi oss verkligen nöjda och satte in all inredning. Nej men tittaaaa! Längtar ihjäl mig till att hänga in alla kläder där och få organisera det fint. Äntligen har vi såå mycket förvaring! Så himla lyxigt! Sista steget är bara att sätta på dörrarna igen och borra hål för våra knoppar <3

Gillar