Få ditt hår starkare / Tips!

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag får ofta frågor om mitt hår, och jag skulle faktiskt vilja självutnämna mig till en hår-expert haha. Nej, men jag har ju diskuterat mitt hår väldigt mycket här på bloggen genom åren och gjort typ allt i min makt för att det ska växa och bli starkare trots att jag bleker det ibland. Att jag har väldigt skört och skandinaviskt hår  som kanske inte kan bli så mycket tjockare/längre är liksom inget jag gärna accepterar i första hand hehe. Men, jag försöker verkligen ta hand om det så mycket som möjligt och senaste året har det verkligen gett resultat. Jag har tydligt märkt av att det blivit starkare och känns friskare, och därmed även vuxit bättre. Här nedan tänkte jag ge lite tips till er som också vill boosta erat hår: 

Womens multi - HÄR / Hårvitaminer - HÄR / MSM - HÄR

Är så glad över börjat med Sugarbearhair igen, använde dom för typ 2 år sedan och tyckte verkligen att dom hjälpte. Nu har dom även kommit med en ny, en "Womens multi" med bland annat D vitamin och Omega. Det bästa med dom här är att dom är så lätta att ta. Dom är supergoda så man nästan längtar efter dom, och så är det ju inte riktigt med andra vitaminer haha.. Jag tar 2 om dagen av varje. 

Den andra burken är MSM piller som jag tagit i drygt ett år. MSM är superbra för leder, hud, hår och naglar. Brukar kallas "mirakelmedlet" och tillför massa svavel som är viktigt för kroppen. Tar ca 2-3 st om dagen! Tas bäst upp med c-vitamin men där har jag faktiskt slarvat lite! 

I USA köpte jag en burk med biotin som jag åt under ca 3-4 månader och var så jäkla nöjd. Biotin är superbra för hår, hud och naglar. Men när den tog slut köpte jag istället den här burken som också innehåller biotin efter att ha läst på Petra Tungårdens blogg om att hennes hår hade börjat växa som ogräs när hon åt dessa. Nyfiken gick jag och köpte dom nästa dag haha.. Har bara ätit dom i 3 veckor nu så kan tyvärr inte ge någon riktig utvärdering än. 

Hårvitaminer - HÄR 

Dom här hittade jag hemma. Jag kommer ihåg att jag åt Hårkontroll när jag var typ 13 år, men om det fick håret att växa minns jag inte. Just nu har jag valt att vänta med dessa, känns som att jag kommer chocka håret med alldeles för mycket grejer annars haha. Vill ge dom andra produkterna en ärlig chans och se till att för många produkter inte "slår ut" varandra till slut. Har någon av er testat hårkontroll? Vad tyckte ni? 

Nioxin night density - HÄR / Nioxin diaboost - HÄR / Ricinolja - HÄR

Och så lite mer smått och gott för lilla håret. Nioxin är ett märke som hängt med hos mig i flera år, och det kan jag verkligen rekommendera om ni har tappat hår eller om det bara slutat växa. Dom fokuserar med på hårbotten och att göra håret tjockare från "botten" liksom. Och det är ju faktiskt där håret växer så det är minst lika viktigt att se till att ens hårbotten är frisk och mår bra så som topparna. 

Produkten till vänster är droppar som jag har i hårbotten över natten (inte varje natt, men när jag kommer ihåg det). Dom är superlätta, så det känns knappt och gör inte håret smutsigt. Jag tar bara 3-4 droppar och masserar in lätt. Det ska boosta hårets täthet och minska håravfall. Nioxin Diaboost i mitten är som ett serum för hårbotten för att göra håret fylligare och tjockare från botten. Det här ska inte heller tvättas ur så jag tar några droppar i fuktigt hår (i hårbottnen) efter jag duschat. 

Rosagrön borste - HÄR / Rosa borste - HÄR / Scrunchie - HÄR

Och så har vi lite "redskap" eller vad man ska kalla det haha. För mig som lätt tappar hår så är en bra hårborste jätteviktigt. Jag borstar även håret lätt när det är nytvättat, så dessa två som är anpassade för blött hår är ett måste. Dock inte dom mest diskreta färgerna haha, men dom finns i massor av andra färger också. Den grön/rosa är gjord för att ge mer glans till håret, så den innehåller mer mjuka strån medans den andra reder ut lite bättre och masserar hårbotten. Gillar båda supermycket! Och vart har scrunchies varit i hela mitt liv? Tack för att det har kommit tillbaka haha.. Har inte använt en vanlig snodd på typ 1 år nu. Scrunchies är både bra för håret och så himla skönt. Jag kör oftast på dom i sammet då dom är väldigt snälla mot håret. 

Gillar

Kommentarer