Få håret att växa

Inlägget innehåller reklamlänkar

Oktober 2017 vs November 2018 

Haha, alltså ni som hängt med i min blogg i några år vet att jag har ett stort problem med mitt hår, och det är att det inte direkt växer så det knakar. Det kommer liksom till en längd och sen stannar det där. Men hörrni! Man kan lätt stirra sig blind på sitt eget hår, men kollar man tillbaka på gamla bilder tagna för ett år sen ungefär så kan vi väl konstatera att det faktiskt växt ca 5 cm minst?! 

En av anledningarna? Jag har inte klippt mig haha.. Jag klippte mig sist i slutet av januari så det var ju ett tag sen. Och det kan man ju ha sina synpunkter på, men tycker faktiskt inte att mitt hår känns överdrivet torrt och slitet än så jag försöker bara låta det vara. Sen har jag inte heller blekt/färgat mitt hår alls sen i januari. Och det tror jag faktiskt är en av anledningarna till att det mår bra mycket bättre nu. Känner ju liksom att håret som växer ut är så mycket friskare. Sen har jag faktiskt börjat ta hand om håret som att det vore en liten bebis också hehe, här nedan är lite tips på saker som jag använder mig av: 

MSM tabletter - HÄR / Blutsaft - HÄR / D-vitamin - HÄR / Ricinolja - HÄR / Sugarbearhair - HÄR / Hårolja - HÄR / Värmeskydd - HÄR

1. MSM + vitamin C tabletter: Dessa tabletter var det faktiskt en läsare som tipsade mig om för ca ett halvår sen, men det är inte sen några månader tillbaka jag börjat ta det dagligen. MSM är typ svavel, såhär står det hos apoteket: "Svavel finns i proteinerna kollagen och keratin, vilka är viktiga byggstenar i kroppens brosk, senor, hår, hud och naglar". Det är även väldigt bra för lederna i kroppen och för immunförsvaret. C-vitaminen är tillsatt för att öka MSM-upptaget i kroppen! Dessa måste jag faktiskt säga att jag börjat känna skillnad av, håret har typ äntligen börjat växa. Började med 1 tablett om dagen och nu tar jag ca 3-4 st, vilket är typ maxdosen. Ni hittar dom HÄR!

2. Blutsaft: Okej, denna kan jag faktiskt inte säga så mycket om då jag köpte den för en vecka sen bara. Blutsaft är ju inte heller dock något mot håret, men tog ändå med det när jag går igenom lite kosttillskott jag tar. Det är iallafall typ "flytande järn" vilket ska vara superbra för oss kvinnor som har mens och ofta får järnbrist. Det ska även bidra till minskad trötthet, perfekt nu när vintern kommer och jag ofta blir trött under dagarna. Ni hittar den HÄR.


3. D-vitaminer: Det var min mamma som tvingade mig att börja ta d-vitaminer nu efter sommaren och solen inte syns till lika ofta. Det är faktiskt väldigt viktigt för oss som bor i ett sånt här mörkt land. Jag vet inte om det gjort sådär supermycket för mitt hår, men känner att mår kroppen bra så mår håret också bra. Och det måste ju finnas en anledning till att håret ofta växer bättre under sommaren, kanske pga all d-vitamin vi får. Tar 1 om dagen! Finns att köpa HÄR.


4. Ricinolja: Haha, ja det är sant. Jag tror fortfarande på det här med ricinolja. Det var ju superpoppis för några år sen när det liksom "upptäcktes", dock har jag inte använt det sen dess typ. Förens nu! Har använt det i ca 2-3 månader nu (masserar in det i hårbotten ca 30 min innan dusch, 1-2 ggr i veckan) och vill faktiskt tro att det fått håret att växa lite. Om inte annat så känns håret faktiskt väldigt mycket glansigare och tjockare efteråt. Väldigt taggad på att fortsätta använda det regelbundet ett tag till och se om det hjälper mera. Eftersom det ändå är så pass billigt så tycker jag att det kan vara värt att prova. Ni hittar det HÄR!

5. Sugarbearhair: Trodde detta var riktigt påhitt förut, men senaste halvåret har jag träffat 2 frisörer som sagt att det verkligen funkar för håret och är ett sjukt bra kosttillskott som ska hjälpa till på traven. Och jag är ju lättsåld och går på allt sånt där hehe :-) Har använt det i ca 2 månader nu, och kan väl inte säga att jag känt någon superstor skillnad än. Men tycker att mitt hår faktiskt blivit lite tjockare. Någon av er som testat och känt att det funkar? Ni hittar dom HÄR!

6. Sebastian Dark Oil: Den här är fan min lifesaver haha. Det är en hårolja som jag använder i mina längder efter att jag duschat. Den är mera som en "gelé" typ, men värmer man upp den så blir det som en olja. Den gör topparna Såå mjuka och glansiga. Finns att köpa HÄR!

7. Värmeskydd: Jag använder locktång max 1 gång i veckan, och då ser jag alltid till att överdriva med värmeskydd haha. Det här från Wella EIMI har jag använt i något år nu, älskar det! Det gör håret superglansigt och följsamt liksom. Ni hittar det HÄR

Förutom dessa tips ovan så försöker jag sova med inbakad fläta så ofta jag kan, tvättar håret ca var 2-3 dag, låter det ALLTID självtorka, använder borstar från Tangle Teezer, försöker att inte färga håret alls. Och sen använder jag inpackning i håret varje gång jag duschar, spelar ingen roll vilken utan typ bara den jag har hemma som gör håret mjukt. Försöker även passa på att massera håret så mycket som möjligt när det ändå är skitigt och ska tvättas. 

Gillar

Kommentarer