Får nycklarna till lägenheten!

I morse vaknade jag tidigt med en pirrande känsla i magen! Sov rätt dåligt inatt, och det kändes verkligen precis som natten/morgonen innan en resa eller julafton typ :-) Idag var det ju dagen D! Tog iallafall en dusch, åt frukost och packade in massor av lådor i en bil vi lånat av mammas kille. Sen bar det av mot mäklarkontoret! 

Där skrev jag på dom sista papperna och fick nycklarna! Allt gick väldigt smidigt och bra så det var skönt. Hon jag köpt lägenheten av är gravid och bor på Åland så alla "möten" har jag bara haft med mäklaren. Annars vet jag att man alltid träffar säljaren när man skriver kontrakt och får nycklar osv. Men men! Tog typ 10 minuter och sen hade jag nycklarna i min hand. Väldigt härlig känsla! 

Haha, som ni ser hade vi proppat in lådor och grejer i bilen. Riktigt tetris men vi fick med en hel del på första rundan! Tog framförallt alla lådorna jag hade och mina kläder, möblerna får jag ta nästa runda. Har ju säng, bord och lite sånt som ska med!  

Var lite orolig över att lägenheten inte skulle kännas lika bra som på visningen men det kändes faktiskt ännu bättre och det var ju härligt. Det var så sjuk känsla att gå in där och veta att "det här är min!!". Eller ja, banken äger väl det mesta hehe. Men fick sååå bra känsla och det kändes typ hemtrevligt trots att den var tom. Ställde direkt in några blommor i fönstret men hade glömt att fönstrena var så stora, så växterna såg fjuttiga ut haha. Dom växer väl till sig :-) 

Vi inspekterade lägenheten lite och konstaterade ändå att jag behövde måla den. Det var en del hål och märken från tavlor, gardinstängerna osv.. Och som ni kanske ser på den vänstra bilden så var taket rätt mörkt och smutsigt så det ville jag också fixa. Trixet var bara att hitta rätt färg, ni ser på högra bilden hur det ser ut nu. Vitt tak, en ljus beige/vit färg på väggen och ljusgråa lister. Vi åkte iallafall direkt till Bauhaus (istället för att köra ett till lass med grejer) körde iallafall på en antikvit väggfärg och kritvit takfärg. Det blir nog bra! 

Efter ett matstopp från Max så åkte vi tillbaka till lägenheten och då ringde även killen som skulle leverera soffan och sa att han var utanför. Så himla smidigt, den skulle komma mellan 17-22 och kom redan vid 16 för att han hade tid över. Vi fick hjälpa till och bära vilket var tungt haha, men tack och lov bor jag inte högre upp än andra våningen så det gick ändå bra. Nelson fick även följa med. som assistent till lägenheten. Han är så tålmodig och gillar att följa med på allt och bara titta på vad vi gör, han verkade också trivas i lägenheten <3

Sen var det dags att sätta igång och måla! Vi började med att måla taket som blev nästan helt klart. Kändes lite överkurs enligt mig men min mamma kan hon. Spacklade igen hålen i väggarna hann vi också med så imorgon blir nästa steg att måla väggarna och det sista på taket. Efter det får det bli inflytt på riktigt!! Tänkte ju egentligen att jag skulle sova där inatt, men det kändes ändå värt att göra klart väggarna och målningen innan medans lägenheten fortfarande är hyfsat tom. Så första natten blir nog till helgen :-) 

På vägen hem efter en lång dag, så glad att jag har det här precis utanför och min utsikt från fönstret ser ni på vänstra bilden. Väldigt mysigt att bo mitt i ett villaområde men ändå nära till tunnelbana och stan. Och 10 min hem till mami, och även nära till min pappa. Södra sidan är ju en klass för sig hehe <3 

Vi kom nyss hem och jag känner mig faktiskt väldigt glad och inte allt för slutkörd efter idag. Vi tog allt i ett bra tempo och delar upp det lite. Imorgon ska vi tillbaka för att måla och kanske även ta en sväng till Ikea om det är öppet.. Har helt glömt bort att det är Valborg imorgon haha. Känns inte alls som det. Hur som helst! Hoppas ni tycker det ska bli roligt att följa med här i flytten. Lovar en massa inlägg från lägis. Kram! 

Gillar

Kommentarer