Förgyll din höst

Jag är en av dom som tyvärr ofta går in i en höst-depression när sommaren tar slut och dom mörka kvällarna kommer. Ärligt talat börjar jag typ känna av det redan i augusti, för att jag vet att det är på g. När jag var yngre så var det dagar jag inte ens kom upp ur sängen för att jag bara kände att ingenting var värt att gå upp för. Jag vet att hösten kan vara tuff och att det känns som en oändlighet till våren och sommaren igen. Men under senaste åren har jag verkligen försökt uppskatta alla årstider och göra det bästa utav det även om det känns mörkt vissa dagar. Det behöver inte vara stora saker, men små grejer i vardagen eller saker att se fram emot som gör en lite gladare. Här nedan tänkte jag göra en lista på lite småsaker att hitta på för att göra hösten lite mysigare: 

- Rensa garderoben! Ni ba "wooow vad kul", haha. Och ja, det är väl kanske inte det roligaste man kan göra men oj vad skönt det är efteråt. Ut med kjolar, klänningar och sommarplagg och fram med stickade plagg och jeans :-) Det gör det lite enklare att gå upp på morgonen och välja kläder. Lager på lager och det jag känner mig mest bekväm i - det är typ mina budord under hösten haha. 

- Ha vin eller tjejkvällar med kompisar! Det är ju bland det mysigaste med hösten. Alla är hemma från semestern och rutinerna är tillbaka. Vardagslyxa med en en tjejkväll mitt i veckan eller ha något roligt under helgen att se fram emot. Öppna en flaska bubbel, sätt på lite härlig musik och bara babbla. Älskar såna kvällar haha <3

- Tillåt dig själv att göra ingenting. Det kan vara rätt stressigt under sommaren tycker jag, man vill hitta på så mycket som möjligt och vill fånga alla soltimmar som finns här i Sverige. Men under hösten tycker jag det är så mycket lättare att bara bestämma sig för att mysa hemma en hel söndag och kolla serier medan det regnar utanför.. ä

- Fräscha upp håret! En grej som är typisk för hösten är ju att många vill göra en förändring och det kan jag förstå. Håret är ofta en sån grej man tänker på då och det är jag 100% för! Unna dig en tid hos frisören och gör håret lite höst-fräscht med slingor eller bara en klippning. 

- Häng med djur! Det här är ju ren fakta, men man blir en lyckligare människa över att gosa med djur. Helvete vad jag kommer sakna Nelson i höst när jag är i NY. Men har du en vän eller familj som har djur, passa på att mysa med dom hemma och kom ut och gå långa promenader trots att det börjar bli kallt och är grått. Det känns skönt att fokusera på någon annan än sig själv ibland <3

- Långa mysiga middagar. Bland det bästa som finns! Bjud över en vän eller flera på middag hemma hos dig. Gör hemmagjord pizza, någon god pasta, tacos eller massa plockmat. Jag älskar att gå på resturang men lyxiga middagar hemma slår det med hästlängder enligt mig. 

- Tänd ljus och mys hemma: Under sommaren så känns det lite väl att börja tända ljus när det är ljust ute till typ 23 på kvällen haha.. Men omfamna dom mörka höstkvällarna och passa på att tänd alla ljus hemma, doftljus och allt vad man har. Det höjer ju mysfaktorn till 100 typ. En annan sak som man kan göra för att få lite mer mysfeeling under hösten är att uppdatera hemmet med någon ny fin filt eller kuddar i en höstigare färg. Man spenderar väldigt mycket tid hemma på hösten så lägg din energi där så det blir mysigt att komma hem <3

- Njut av hösten! Glöm inte, hösten är en väldigt vacker årstid och den bör tas tillvara på dom få veckorna det är. Det finns ju inte mycket som slår en solig, frisk höstdag när träden ändrar färg!! Ta med en vän, din partner eller familjen på en utflykt till något slott eller trädgård och bara uppskatta naturen. En drömmig höstdag för mig är typ en lördag - utflykt och promenad i det härliga höstvädret - komma hem och göra i ordning en ordentlig middag med massa vänner. Fan vad fint.

- Måla naglarna och ha hemmaspa. Haha, det kanske bara är jag men att måla naglarna är typ en av mina favoritsysslor. Det är så himla mysigt och jag känner mig så fin :-) Unna dig ett riktigt hemmaspa med inpackning i håret, en lång dusch, ansiktsmask och måla sen naglarna i en fin färg. Det må låta ytligt, men det gör mig faktiskt lite gladare. 

Hoppas ni gillade inlägget och att ni får en fin höst <3 Ta en vecka i taget och tänk inte så långsiktigt. Hösten är här och nu och den är inte så farlig utan man kan faktiskt göra den väldigt mysig!! Kram på er. 

Gillar

Kommentarer