Frågor & Svar

Inlägget innehåller reklamlänkar från Lyko.se

Hade en frågestund på instagram idag där jag svarade på ca 10 frågor. Så kul tycker jag! Dom som jag inte svarade på inne på insta tänkte jag svara på här, där svaren kan vara lite utförligare dessutom! :-) 

Hur fick ni tag på eran lägenhet i New York?? Superfint verkligen! 
Tack! Eller om man kan säga så till något som inte riktigt är ens eget haha.. Vi hade turen att en bekant till F äger den här lägenheten och har valt att flytta hem till Sverige. Så i våras när vi letade så ville han hyra ut sin, och det var alltså perfekt timing!! Förmodligen kommer vi dock behöva flytta ut i slutet på november tyvärr. Men tacksam över att ha bott här och att allt gick så smidigt. Jag vet att det är jäkligt svårt att hitta lägenhet här, men ett tips är hemsidan streeteasy.com eller håll koll i olika facebookgruppen för svenskar i New York. Där ser jag dagligen folk som hyr ut rum och lägenheter. 

Tycker du att det är dyrt att bo/leva i NYC?
Ja, det är dyrare än vad jag trodde faktiskt. Att bo här kostar så mycket att jag knappt vill prata om det haha, det får liksom Stockholm att verka billigt i jämförelse. Att leva är också dyrt och det blir inte alls lika mycket shopping och restaurangbesök som jag trodde, mat kostar väldigt mycket tyvärr! Men vi får det att gå ihop och det är nyttigt för oss att tänka lite extra när det kommer till saker man lägger pengar på! 

Vad är dina bästa tips för att överleva och må bra i ett distansförhållande?
Först och främst tror jag att det är viktigt att tänka att distans inte behöver betyda något dåligt eller att förhållandet kan ta slut. Visst är det jobbigt att vara ifrån varandra, men man får försöka fokusera på dom bra sakerna och bara bestämma sig för att det ska funka. Se till att prata någon gång per dag, vi skrev alltid godmorgon/godnatt oavsett tidsskillnaden och oftast försökte vi även facetimea eller prata i telefon varje dag. En bra grej kan vara att alltid ha ett datum att se fram emot där ni ses igen, det är pirrigt att gå och tänka på det datumet, längta efter varandra och planera saker ni ser fram emot att göra när ni är med varann. När jag och F väl sågs igen efter några månader ifrån varandra så tycker jag själv att det var bättre och att vi uppskattade varandra mer! Långt svar haha, men det är en viktig fråga!  

Har du funderat på att börja med youtube? Hade varit så kul! <3
Haha, ja jag har funderat på det flera gånger men tyvärr måste jag nog säga att det inte kommer hända. Skulle absolut kunna tänka mig vara mer aktiv och prata på insta-story (iallafall börja så) så men youtube känns som en läskig grej jag inte alls har kontroll över på samma sätt. Har inte heller koll på redigering osv osv. 

Hur länge har du och din kille varit tillsammans? 
Vi har varit tillsammans i drygt 2 år nu! :-) 

Ska till New York snart för första gången. Något som jag absolut inte får missa? 
Jag tänkte faktiskt ta och skriva en egen liten guide om NY här på bloggen snart, eller iallafall ta med grejer som jag själv tycker är värda tips om man åker hit på semester över en vecka/weekend! Men om jag inte hinner tills dess att du åker så tycker jag att Central Park är ett måste, även gå på Brooklyn Bridge och häng i Meatpacking District, High Line och West Village! Absolut turistiga grejer, men ändå 100% sevärdiga om man jämför med Times Square och områdena där haha.. 

Vad har du för framtidsdrömmar? 
Bo här och "leva livet" i något år till, och verkligen försöka bara njuta av att det här förmodligen bara är en "once in a lifetime"-upplevelse. Sen är min stora dröm just nu att köpa en lägenhet i Stockholm när tiden är inne, ta körkort och sen börja plugga tror jag. Okej det är ju ingen DRÖM kanske haha.. Men såklart att hitta något jag verkligen vill göra och brinner för, resa mycket och sen skaffa familj <3

Tips för att få håret längre och tjockare? 
Sluuuta blek håret och sluta använd värmeverktyg, bara sluta!!! Haha, nej men jag märker att mitt hår blivit sjukt mycket bättre för att jag förmodligen nästan helt slutat med locktång och fön. Slingar mitt hår max 1-2 gånger om året. Där i mellan försöker jag ta vitaminer (tex zink, biotin, msm) dagligen, massera hårbotten, sova med fläta, dricka mycket vatten och använda mycket olja till mina torra toppar som ofta tar stryk. Här nedan har jag länkat lite favoritprodukter att använda för att ta hand om mitt hår lite extra: 

1. Hårvitaminer - HÄR / 2. Skonsam borste - HÄR / 3. Hårolja - HÄR / 4. Scrunchie - HÄR / 5. Schampo & balsam kit för skadat/tunnt hår - HÄR / 6. Handukswraps - HÄR / 7. "Hårförtjockande" serum - HÄR / 8. Vitaminer - HÄR

Gillar

Kommentarer