Hemmagjord ingefärashot

Idag vaknade jag upp förkyld idag igen och jag är så trött på det alltså. Speciellt nu inför helgen när jag har en del planer. Så jag bestämde mig för att göra hemmagjord ingefärashot! Jag gick efter det HÄR receptet och det tog knappt 30 minuter. 

Du behöver:
200 g färsk ingefära
1 l vatten
½ dl honung
2 st citroner

Jag började med att värma upp 1 liter vatten i kastrull, medans det blev varmt så rev jag ingefäran. Ser inte superfräscht ut haha. Jag skalade den inte, då jag läste på någon sida att det är lika bra att ha med "skalet". 

Sen fick det stå och "koka" på väldigt låg värme i 20 minuter. Det ska aldrig börja bubbla och koka ordentligt, för då försvinner tydligen det nyttigaste i ingefäran. Efter det hade fått koka till sig så silade jag bort bitarna, och tillsatte honung + citronsaft och rörde om innan jag var klar. 

Och voila! Så himla enkelt och lite nyttigare att göra egen än att köpa färdig i affären, billigare dessutom också. Jag älskar dock när dom är riktigt starka, så hade velat testa ha i lite chili eller ännu mer ingefära tror jag. Men god blev den. En shot om dagen och sen hoppas jag att jag blir frisk snart. Perfekt i sjuk-tider! <3


Gillar

Kommentarer