Höstens mode - Mina tankar om trender

Inlägget innehåller reklamlänkar

Kängor, stövlar och boots... Kan vi beskriva höstens mode så? Haha, tror jag aldrig har sett så mycket boots och hypen kring det som den här hösten. Det är ju riktigt snyggt faktiskt, titta bara på bilderna här ovan! Sen är det ju väldigt mycket stora kappor, oversize kavajer, svarta Converse osv osv. Men det kanske de är varje höst haha? Jag känner mig lite kluven till trender överlag faktiskt.. Blir lite trött på att man inom den här branschen (eller sociala medier överhuvudtaget) blir liksom "påtvingad" trender och kläder. Och från ingenstans tror och tänker jag att det är så jag ska/borde gå klädd istället för att tänka "är det här verkligen min stil?" eller "är det här något jag kommer känna mig bekväm i och få mycket användning för?". Jag börjar bli så mätt på det här med att nya trender kommer över en natt och sen går över lika fort.

Jag tycker att det är roligt med kläder, även om det har svalnat lite senaste året, och det här kanske låter rätt motsägelsefullt då jag vet att jag själv bidrar en del till överkonsumtion och pepprar er med trender hit och dit. Mitt främsta mål är egentligen att inspirera er, och att bli inspirerad själv. Jag tycker det är otroligt mysigt att pyssla ihop olika klädesplagg efter era önskningar och hoppas ni kan få lite tips och slippa leta runt på massa sidor, eller bara få lite inspiration till outfits ni kan sätta ihop med er befintliga garderob. Men som en reminder till er, och till mig själv - tänk över ordentligt innan ni handlar och spontanshoppa inte. Behöver jag det här? Hur är kvalitén? Är det här något jag kommer använda mycket eller bara en halv säsong? Är det här bara en "trend" eller något jag gillar på riktigt? Sen är det såklart inget fel med att följa trender men det kanske inte är så hållbart för plånboken, garderoben och miljön.

Stickad tröja med knappar - HÄR / Mössa - HÄR / Grön teddyjacka - HÄR / Teddyväska - HÄR / Svart stor väska - HÄR / Boots (vänster) - HÄR / Veja sneakers - HÄR / Boots (höger) - HÄR / Beige långärmad tröja - HÄR / Dunjacka - HÄR / Brun tröja med krage och omlott - HÄR

Jag har ju skrivit ut här flera gånger, och det var faktiskt ett av mina nyårslöften, att handla mer hållbart och eftertänksamt. Mer basplagg, och sånt jag verkligen fastnar för, och tänka mer på vilken kvalité plagget har. Tycker ändå jag lyckats ganska bra, och spontanshoppar inte alls lika mycket. Ofta tänker jag typ för mycket innan jag handlar nya plagg hehe. Här ovan har jag hittat lite plagg jag gärna hade velat ha i min höst/vintergarderob. Det hade typ räckt haha. Några fina tröjor, en varm jacka, boots och ett par sneakers. Just skor och jackor tycker jag man kan lägga lite extra krut på, förra hösten unnade jag mig ett par klassiska Dr Martens kängor och dom kommer få hänga med i många år!

Hoppas verkligen ni förstår vad jag menar här i inlägget. Även om det är kul med kläder och trender, och allt man "influeras" av på Instagram och bloggar. Men ibland behöver man ta en paus från allt man omedvetet blir påverkad av. Det är ju faktiskt bara kläder, och det finns så mycket annat roligt att lägga sina pengar och tid på, glöm inte det! <3

Gillar

Kommentarer