Hur jag tar hand om mitt hår

Inlägget innehåller reklamlänkar

Jag fick en lång fråga här om dagen om hur jag fått mitt hår att bli starkt och faktiskt börjat växa trots att jag haft sjukt mycket problem med att det är torrt, gått av, blekts osv osv. Jag vill faktiskt säga att kvalitén på mitt hår har blivit otroligt mycket bättre på senaste året, och äntligen har jag (och många andra) märkt av att det vuxit vilket är så roligt :-) Jag är noga med att ta hand om det, men samtidigt så tycker jag att det är roligt att testa nya produkter för att se skillnaden. Här nedan har jag samlat ihop ett inlägg med produkter jag använder just nu och verkligen kan rekommendera, samt lite vardagliga tips jag använder mig av! 

1. Volymgivande schampo och balsam - HÄR / 2. Fuktinpackning - HÄR / 3. Wet brush - HÄR / 4. Hårklämma - HÄR / 5. Scrunchie - HÄR / 6. Reparerande leave-in kräm - HÄR / 7. Hårolja - HÄR / 8. Hårvitaminer - HÄR / 9. Kvinnovitaminer - HÄR 

Här är alla produkter jag använder mig av i dagsläget. Är besatt av min borste, och även hårinpackningen som är grym för torrt och blekt hår. Jag slingade mitt hår sist i november, och nu börjar det väl bli dags snart igen tror jag. Annars försöker jag hålla mig till att slinga ca 2 ggr om året. Jag gör ju alltid balayage för att slippa en skarp utväxt och få ett mer naturligt resultat. Just nu är det dock sjukt ljust efter två veckor i Mexiko så det vill jag nog dämpa ner lite.

Men här nedan har ni lite tips jag försöker hålla mig till när det handlar om mitt hår: 

- Använder i princip endast scrunchies eller hårklämmor om jag sätter upp mitt hår nu för tiden. Är jag hemma har jag det helst helt utsläppt hela tiden, oavsett om det är smutsigt. 

- Jag sover med fläta! Framförallt om jag vet att jag ska duscha dagen efter.

- Jag öser på med hårolja efter att jag har duschat. Alltså vi snackar typ 5-6 pumpar haha, och har det i hela håret förutom hårbotten. Mitt hår är rätt torrt av sig, så det behöver all fukt det kan få. 

- Jag har slutat styla mitt hår. Faktiskt en grej jag tror gjort stor skillnad. Jag har börjat uppleva att mitt hår blivit starkare och friskare, och ser därför fräschare ut trots att det är ostylat. Tror jag använt fön/plattång/locktång typ 3 ggr sen oktober. Jag borstar bara mitt hår försiktigt när jag duschat, och sen låter jag det självtorka. Använder inte heller stylingprodukter så som hårspray. 

- Tvättar mitt hår ca varannan eller var tredje dag. Jag vet att det helst ska gå längre tid i mellan, men samtidigt så slipper jag all torrschampo som jag annars inte direkt snålar med. Hört att det inte heller är bra haha. 

- Äter vitaminer varje dag. Gillar verkligen sugarbearhair! Men annars kan jag även tipsa om Silicea och MSM. 

- Försöker massera min hårbotten ordentligt innan jag ska tvätta håret. Mitt hår blir lätt smutsigt, så jag försöker undvika det om håret är nytvättat hehe. 

- Använder inpackning 1 gång i veckan!

Japp, det var det tror jag! Beställde faktiskt hem nytt schampo och balsam i helgen, jag köpte det HÄR som ska vara bra, och även var nedsatt med typ 55% rabatt. Och även den HÄR inpackningen från Ida Warg som jag är superpepp på att testa <3

Gillar

Kommentarer