I min nästa lägenhet..

Senaste dagarna har jag verkligen hängt mycket på Hemnet. Jag har ju inte bott i min lägenhet mer än 5 månader så än är det inte riktigt dags, men jag och F drömde oss bort mycket tillsammans. Så fort han kommer hem så hoppas jag att vi kan börja kika på något tillsammans, något större. Min är ju en etta på 40kvm och det funkar alldeles utmärkt för mig men vi insåg att det kommer bli rätt trångt att bo där tillsammans.

Hur som helst! När jag kollade på lägenhet till mig själv så hade jag ju en del krav, men fick prioritera och kompromissa lite med mig själv, det främsta kravet var iallafall området och läget. Sen är jag dock sjukt nöjd över mycket i lägenheten och det känns lyxigt att ha den som första egna lägenhet. Men självklart har jag lite "saker" jag verkligen vill leta efter i nästa lägenhet, man lär ju sig vad man vill ha och vad som känns viktigt med tiden :-) Här nedan listar jag lite av dom sakerna, om man får drömma sig bort alltså..

I nästa lägenhet känner jag att ett måste är balkong eller en mindre uteplats. I området där jag bor är det mest äldre hus som inte har balkonger och det är lite synd, för jag trivs så himla bra här. Men jag kände i somras att det blev lite instängt i min etta och jag saknar att bara kunna sitta på balkongen och bara ha möjligheten att "öppna upp" som ett extra rum. Vi har dock som tur är en mysig liten gård utanför med utemöbler osv men det händer ju tyvärr alldeles för sällan att jag går ut och sätter mig där själv med en kopp kaffe tex. Nej, ett krav i nästa lägenhet är definitivt balkong där man kan göra mysigt med möbler, växter osv och hänga med vänner, hund osv. Och jag som jobbar mycket hemma, hade varit dröm att kunna sitta på balkongen.

Hade jag fått drömma så vill jag gärna ha ett stort och mysigt sovrum i nästa lägenhet! Just nu bor jag ju som sagt i en etta, och det funkar jättebra tycker jag. Så länge jag är själv haha.. Jag får inte plats med en större säng än min 120cm och det blir rätt trångt att sova två i haha. Också skönt att kunna dela upp sig lite så inte allt är i samma rum, ifall man bråkar liksom hehe.

En stor dröm jag har är verkligen en lägenhet med öppen planlösning. Tycker att det blir så socialt och härligt! Skulle verkligen vilja få plats med 6 stolar och ett stort matbord intill köket :-) Så man kan umgås med sina gäster medan man står och lagar mat tex.

Skulle det inte finnas plats till ett stort bord hade jag gärna velat ha en sån här köksbänk intill en vägg. Tycker att det är så jäkla mysigt och det hade jag gärna haft i mitt kök nu.. Men det blir tyvärr lite trångt. Annars hade jag lätt gjort som på någon av bilderna ovan. Gärna med en fin hylla ovanför och lite kuddar/plädar på bänken.

Jag älskar lite lantligare kök och det här är typ två drömkök enligt mig. Någon fin stenskiva, öppna hyllor för porslin osv ljust med massa växter. Helst ett fönster i köket, haha om man får vara kräsen. Men i min lägenhet har jag ju grön/gråa luckor och ett stort fönster, är så nöjd med det <3

Något jag lärt mig nu i efterhand och kommer vara noga med i nästa lägenhet är ljus-inläpp och hur fönstrenaa är placerade i vädersträck. Jag har bara morgonsol fram till typ 11.30 och eftersom jag inte har fönster på mer åt ett håll så blir det lätt lite mörkt i lägenheten på eftermiddagen. Skönt på sommaren då det inte blir så varmt, men saknar att få in lite mer dagsljus och sol in.

Det var typ det, som jag kommer försöker titta efter i nästa lägenhet! Som sagt är det inte aktuellt just nu men förhoppningsvis någon gång under nästa år :-) Hoppas ni gillade det här inlägget!

Gillar

Kommentarer