Inspiration till köket

Inlägget innehåller reklamlänkar

Nu ska vi snacka lite kök och matplats! Men först måste jag verkligen tipsa om Husdrömmar Sicilien på Svt. Både jag och mamma har fått massor av tips om det från alla möjliga håll, så igår kväll satte vi oss och kollade på ett par avsnitt. Väldigt mysigt program och jag fick lite inspiration om att "bevara" lite äldre möbler och detaljer. Jag behöver ju köpa väldigt mycket till lägenheten så som bord, soffbord, stolar osv. Men det behöver ju faktiskt inte vara nytt nytt. Tycker att det blir charmigare och mer intressant om man blandar lite :-) Om inte annat så är det ju mer bättre för både plånboken och miljön. Mitt kök är faktiskt hyfsat stort för att få in ett bord med 3-4 stolar. Mina inspirationsbilder från Pinterest hittar ni här i inlägget! 

1. Klaffbord - HÄR / 2. Klaffbord Norden - IKEA

Jag är lite inne på ett klaffbord/slagbord och kollar blocket varje dag efter ett. Vill nog ha ett hyfsat litet och nätt bord att ställa mot väggen (och ha 1 stol på varje sida), men bjuder man över några vänner så vore det skönt att kunna fälla ut det så man får plats några fler. Dock tycker jag det är lite svårt att hitta såna här bord.. Dom här två gillar jag ändå då dom är enkla. Men ett i trä hade också varit så himla fint. Har ni något tips får ni gärna hojta, eller om någon vill sälja sitt haha. 

Vill ni ha en uppfräschning om hur min lägenhet ser ut kan ni se mäklarbilderna här <3

1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR 

Åh, så svårt det är med stolar. Jag vill gärna ha ett par fina, ganska nätta men såklart ska dom också vara sköna att sitta länge på. Jag som jobbar mycket hemifrån sitter ju mycket vid matbordet och just jobbar.. Men som sagt, jag vill att dom ska passa in i köket och ändå kännas lite "luftiga" och lätta att flytta runt då köket inte är megastort. Här ovan har jag hittat ett par jag tycker är fina. Har en sån här vit pinnstol hemma sen innan (dock gammal och väldigt sliten hehe) och kommer ta med den för att kunna sitta på något i början. Tycker ändå dom är väldigt fina och tidlösa. Sen gillar jag även när man blandar lite stolar så som på bilderna här i inlägget :-) Har ni något tips?

Gillar

Kommentarer