Inspiration till lägenheten - badrum

Inlägget innehåller reklamlänkar / Alla bilder i inlägget är hittade på Pinterest.com

Så var det dags att göra ett inlägg med lite inspiration till badrummet. Vill ni se liknande inlägg för köket och sovrummet, klicka på den feta texten! Men japp, det absolut första vi vill göra (och som verkligen behövs) är att renovera badrummet. Vi var där förra veckan med en hantverkare som tittade på det och nu inväntar vi bara en offert för att sen förhoppningsvis gå vidare med det! Badrummet idag är vääldigt litet, alltså knappt 2 kvm. Ett normalstort är 4-5 kvm tror jag. Men vi har kikat på en lösning om att möjligtvis bygga ut badrummet en kvardratmeter där vi kan få plats med duschen och sen få lite mer space vid handfat/toalett! Det vore sjukt nice, men jag vågar inte hoppas för mycket haha.

Oavsett kommer det inte bli ett megastort badrum, så det gäller att tänka smart när det kommer till förvaring, färgval, storlek på kakel osv. Och eftersom lägenheten är från tidigt 1900-tal så önskar vi båda att försöka renovera badrummet lite tidsenligt för att matcha resten av lägenheten. Tackar Pinterest för all inspiration man kan hitta haha <3 Jag har känt mig helt lost i den här badrums-renoveringen. Men vi har iallafall landat i att vi vill ha sånt här kakel på väggarna. Är inte helt säker på vad det kallas, men jag tror typ "subway tiles", i blankt vitt, med vit eller ljusgrå fog. Tycker det är så himla fint!

När det kommer till golvet är vi dock inte lika säkra. Men antingen något fint rutigt golv, eller något i sten. Typ en beigespräcklig eller marmorerad sten kanske? Och sen lite äldre stil på handfat/blandare och duschen. Och några kromade knoppar, eller en knopplist i trä! Vi har även pratat om att kanske halvkakla badrummet, mest för att jag tycker det ser så fint ut. Dock helkaklat i duschen såklart. Men det återstår helt att se när vi vet mer hur stort badrummet kommer bli..

Morgonrock i linne - HÄR / Doftljus - HÄR / Tofflor - HÄR / Vas - HÄR / Knopplist - HÄR / Borste - HÄR / Handkräm tub - HÄR / Handduk stor - HÄR / Handduk liten - HÄR / Tvål - HÄR / Handkräm - HÄR

Gillar