Inspiration till nya lägenheten

Ibland är man riktigt jäkla glad att sociala medier finns alltså. Nästan all inspiration jag får kommer från Instagram, och Pinterest såklart. Men just när det kommer till skandinavisk inredning så finns det så mycket fina konton på Instagram och just nu är jag helt besatt av att följa folk renoveringar, se före/efter bilder osv. Det mesta sparar jag ner för att sen kolla tillbaka på när vi själva behöver tips och inspiration till vår nya lägenhet! Här är det jag sparat på senaste:

Ni måste spana in @entravilla som har det mest magiska köket jag sett typ. Sån dröm man bara ser i filmer typ haha.. Jag älskar det gröna mot det där mönstrade golvet. Så sjukt charmigt.

Sparar ner en heeeel del på vackra golv hehe. Vi ska ju slipa vårt furugolv som är väldigt mörkt och orange nu, för att få en mer naturlig och ljus träkänsla. Men det finns ju typ massor av olika pigment, behandlingar, metodes osv, så det är en djungel! Men något liknande som här ovan tycker jag är fint!

Nästa vecka ska vi iväg på ett kakel-möte inför vårt badrum som ska renoveras! Just badrum känns som en mardröm att renovera, dyrt som fan, omständigt, och det gör ju även att vi inte kommer kunna bo där på typ 5 veckor. Men tror vi kommer vara riktigt nöjda och glada att vi gjort det när det är färdigt. Försöker tänka positivt haha. Nu gäller det bara att försöka samla mycket inspiration och information(!) om va vi vill ha. Det är ju stora val som inte direkt går att ändra på i efterhand haha. Men jag älskar badrummet här ovan!

Ett nytt favoritkonto på instagram: @minsekelskitesdröm som har en helt fantastisk lägenhet i Göteborg. Älskar färgvalen som gör att lägenheten känns så himla varm och hemtrevlig! Blir väldigt glad av att se lite färg, och gult är ju absolut inte fult :-)

Som jag skrivit tidigare så är vi lite sugna på att göra någon liknande garderobslösning i vårt sovrum. Ikeas Pax garderober som byggs in som här ovan, tycker det är otroligt fint och smart! Dock är ju dom garderoberna typ slutsålda i hela Sverige såklart haha..

Ett annat konto jag får väldigt mycket inspiration ifrån är @julia.hichens. Älskar verkligen hennes öga för inredning och detaljer. Älskar att hennes hem ser väldigt cleant och tidlöst ut samtidigt som det är väldigt hemtrevligt och mysigt. Man vill liksom hoppa rätt in i bilderna :-)

Ja men ni ser ju... Jag är ju på jakt efter ett skrivbord till sovrummet, och hade gärna placerat det såhär vid fönstret.

För att inte glömma @agnesweiderström's hus på västkusten!! Magiskt är det!

Herregud, ni vet nog inte hur många timmar jag lagt på att försöka hitta den perfekta gröna färgen till vårt kök som vi ska lacka om. Till slut kommer det nog inte ens bli grönt, just för att det är så jäkla svårt att hitta just den rätta färgen hahah. Det får liksom inte bli för mörkt, inte heller för ljust/pastelligt, inte för beigt och inte för grått, och absolut inte skogsgrönt, men inte för kallt eller för gult. Ja ni hör ju haha. Sitter ni på en perfekt grå/grön/beige färg som inte är för skrikig får ni gärna höra av er <3

Ett fantastiskt vacker renovering här i Enskede!! Älskar köket och badrummet. Inspo inspo inspo <3

Och ja, här med. Behövde bara spara dom för att jag tyckte det var så fint haha, som mycket annat.

Gillar