Julångest

Idag är det den 23e december, eller dan före dopparedan kanske är rättare sagt. Imorgon är det iallafall julafton! Tror nog kanske aldrig jag haft så lite julkänslor som det här året. Känns nästan som en helt vanlig dag imorgon, fast ändå inte. Sanningen är att jag har gått runt med en orolig klump i magen och ångest senaste veckan. Jag har inte mått helt bra sen jag kom hem från NY utan det blev väldigt mycket på en gång att komma hem i novembermörkret och bo hemma och sen pang bom och final på julafton liksom. Hade jag fått välja hade jag gärna fått spola förbi julafton, och nyår också för del delen, och sen bara starta på ny kula i januari med våren framför mig. Det är ju bara om en vecka men just nu känns det väldigt långt ifrån. Usch, jag ogillar att vara negativ och kanske dra ner någon annans julstämning men samtidigt kanske ni är flera som känner som jag och inte heller har ett stort och familjärt julfirande imorgon? 

Jag har alltid tyckt om julen, och haft väldigt många bra jular i mitt liv. Ofta har dom spenderats i Växjö där min pappas släkt bor och där har jag alltid fått julkänslor x 100 med traditioner, kalle, julbelysning runt hela huset, spel, lekar och lugn. Men just dom senaste 4-5 jularna har det mest förknippats med stress och ångest. Förmodligen är det för att man växer upp, traditionerna suddas ut lite, alla har olika planer, och det är inte längre en dag man länge går och väntar på. Jag har skilda föräldrar sen 10 år och tycker att det är jobbigt att våra jular alltid delas upp på ett eller annat sätt trots att jag snart är 25 år. Man blir ju alltid extra påmind under julen. Det får mig också att tänka över alla barn som inte får ha julen som deras högtid. Föräldrar som inte dyker upp, dricker,  somnar mitt på dagen eller bråkar. Vad jag önskar att iallafall alla barn skulle få en fin och lugn jul. 

Hur som helst, jag vet att mina problem är små och nästan inga alls. Vissa jular blir annorlunda och så får det vara med det. Jag längtar bara så tills jag själv blir "vuxen", får barn och bjuda in till jul på mitt egna sätt och skapa egna traditioner där både familj och vänner får vara med. Det får komma när det kommer helt enkelt, då får man ta sin revansch. Det här året blir jag hemma med mamma och Nelson och vi får se vad vi hittar på imorgon, kanske äta frukost/brunch någonstans och sen bara ta det lugnt och byta julklappar. Det blir nog mysigt ändå, men jag saknar resten av familjen såklart, och F. Som så gullig han är skickade blombud till mig idag med en världens finaste lilla lapp. Då bröt jag ihop alltså, haha <3 Räknade att vi varit borta från varandra totalt fyra månader det här året och om det känns i hela kroppen nu alltså. 

Vet faktikst inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget, men bara ventilera mig tror jag. Och visa att alla jular som syns på sociala medier kanske inte är så perfekta och mysiga som dom visas upp. Jag förstår att julen kan vara jobbig för många, oavsett stora/små problem. Men jag hoppas ni alla får en fin dag imorgon ändå, även om ni inte firar, och att ni mår bra <3 Kram på er. 

Gillar

Kommentarer