Julfrukost med Nouw

I morse stod klockan redan på 06.00, kommer typ inte ihåg senast jag var uppe så tidigt haha. Imponerad av alla er som går upp vid den tiden varje dag, speciellt nu under vintern när det är så mörkt. Hur som helst! Jag åkte in mot stan för ett juligt frukostevent som Nouw höll i! Så kul att dom drar ihop mycket sånt här och bjuder in fler än bara deras egna bloggare :-) 

Det bjöds på frukost från Mahalo. Deras acaibowl är sjukt god så jag blev superglad när jag såg att dom serverade det tillsammans med lite juice och ingefärashots. Önskar man kunde få sån frukost varje dag :-) 

Det var inte bara en frukost, utan efter en stund så fick vi en föreläsning av Peter Peppe Ekmark som var sjukt inspirerande. Han pratade om drömmar, att "allt är möjligt, bara man vill" men även om att gå in i väggen och hur stressade vi (framförallt tjejer) är nu för tiden. Det var nyttigt att höra honom prata om psykisk ohälsa och att han själv varit med om det men gav massa tips för hur man tar sig ur det. Han har även tillsammans med flera forskare startat upp ett digitalt program som heter "Papilly" och ska hjälpa människor att bli av med stress och hjälpa en fokusera på hur tankar kan göra en frisk och välmående. Sjukt intressant föreläsning och vi alla blev väldigt imponerade av hans historia och hur kan kommit dit han. 

Tyckte denna statistik var intressant, men också sorglig. Hela 57% av alla tonårstjejer mellan lider av psykosomatiska besvär (oro, ångest, nedstämdhet, stress, sömnstörningar etc). Är inte det sjukt? Men när jag kollade på dessa punkter kände jag igen mig i sååå många stressmoment. Tror alla gör det.. Nej, vill verkligen bara försöka göra och tänka på det JAG mår bra av och inte det alla andra vill eller förväntar sig. 

Gick därifrån med två av Peppes böcker han skrivit om detta och en mysig & givande frukost rikare. Tusen tack Nouw för en mysig morgon <3


Gillar

Kommentarer