Köks-inspiration till nya lägenheten

Alla bilder är hittade på Pinterest.com

I den långa väntan på att vi får nycklarna till nästa lägenhet (förmodligen i januari) så tänkte jag att jag kan passa på att skriva lite om vad vi tänkt, drömmer om och planerar att göra. Vill ni se mer om hur lägenheten ser ut i dagsläget kan ni klicka här för lite mäklarbilder från när vi köpte lägenheten. Kommer självklart ta egna förebilder sen när lägenheten är tom också, men just nu har vi bara mäklarbilderna att gå efter haha, speciellt jag som inte ens var med på visningen.

Köket i sig är det verkligen inget fel på och är hyfsat nytt så egentligen är det mest "skalet" vi vill ändra på för att få det lite mer till vårt drömkök och vår egna stil. Är så himla taggad på just köket, för enligt mig är köket verkligen hjärtat i hemmet! :-) Här ovan är lite inspirations-bilder vi sparat på helt fantastiskt fina kök. Eftersom lägenhetshuset är byggt på 1920-talet vill vi ha en väldigt klassisk och tidlös stil på köket för att det inte ska kännas för modernt. Jag är sjukt såld på såna här luckor, vet inte exakt vad dom kallas, men liksom med en ram runt. Och sen några kromade knoppar/beslag till.

Här ser ni en bild på planlösningen i lägenheten! Och som jag nämnde förut, så ska vi förhoppningsvis riva väggen mellan kök och "sovrummet" för att få öppen planlösning, så nu väntar vi bara på att det ska godkännas. Håller tummarna. En öppen planlösning mellan kök och vardagsrum har alltid varit min dröm och något jag saknat i min lägenhet. Jag vill att köket ska kännas luftigt, socialt och inbjudande till både matlagning och häng <3 Och blicka ut över vardagsrummet och kakelungnen!!! Äej, kommer bli ledsen om det inte går att lösa haha.

Gud, känns som jag tappade tråden direkt efter första stycket typ haha. Men eftersom köket är fullt fungerande så hoppas jag att vi främst kan använda "mindre" medel för att få till känslan vi är ute efter. Förmodligen kanske köpa till några flera köksskåp som går enda upp till taket, och sen lacka om luckorna vi har. Franks pappa jobbar med det, och förhoppningsvis kan han hjälpa oss att få till en ram på dom befintliga luckorna. Tror att det + en ny färg kommer göra STOR skillnad. Och sen att kakla om till något vitt kakel.

Vi har ju ett grönt kök i min lägenhet idag, och vi ÄLSKAR det. Tycker att det är så otroligt fint, och gillar det så mycket att vi även funderar på det i nästa lägenhet. Någon dov beige/grå/grön färg hade varit dröm tror jag. Ja, det är ju extremt mycket val som ska göras - och viktiga val haha. Men ja, just köket känner jag mig väldigt pirrig inför och har en ganska tydlig bild i huvudet. Bänkskivan är förmodligen inte något vi kommer byta ut det första vi gör, och det är ju inte heller en billig historia. Så det blir nog att jobba med det vi har och successivt känna av vad vi vill ha och vill satsa på för att inte göra några förhastade val som vi sen kanske kommer ångra.

Älskar dom här köken ovan. Så stilrena och klassiska utan att bli för "hårda". Jag tycker också att det är väldigt fint med öppna hyllor samtidigt som att jag vill kunna stänga undan stöket haha. Diskbänken i sig kan ju lätt redan kännas stökig till vardags, så frågan är om inte öppna hyllor bara gör att det känns ännu mer rörigt. Vad tror ni?

Ja, som ni hör så är det otroligt mycket i huvudet just nu haha. Men det ska bli så himla roligt att få göra det precis som vi vill! Eller ja, så länge budgeten tillåter det iallafall haha.. Tycker ni såna här inlägg är roliga? Vill ni se mer från andra rummen och hur vi tänker där när det kommer till inspiration? Spenderar väääldigt mycket av min vakna tid på Pinterest just nu haha <3

Gillar

Kommentarer