Min perioral Dermatit - uppdatering

Fick en kommentar igår om att jag ska berätta lite hur det gått med mina utslag i ansiktet som jag skrev rätt mycket om i julas. Det var ju ett tag sen och självklart vill jag uppdatera er. Dessa två bilder är tagna nyss, och som ni ser (trots att jag har smink) så är utslagen borta. Vissa dagar kan jag vara lite röd mellan näsan och munnen men inga utslag än så länge. Jag skrev ju till Min Doktor i november och fick "diagnosen" Perioral Dermatit, och då fick jag salvan Rozex utskriven. Den skulle jag ta på utslagen varje kväll innan jag gick och la mig. Det funkade tyvärr inte alls för mig och flera av er tipsade mig om att skriva till doktorn igen och be om antibiotika (tetralysal) och i början av januari började jag med det. Dom rekommenderade mig 2 tabletter dagligen i 8 veckor. Även fortsätta använda krämen för att komplettera. Och äntligen försvann det!! 

Efter ca två-tre veckor var dom helt borta, så himla skönt. Jag äter fortfarande tabletterna, då jag är livrädd för att det ska komma tillbaka men även för att jag slarvat som fan och bara tagit typ en om dagen - så jag har flera "kartor" kvar. Vet inte hur bra det är, och inget ni borde ta efter alltså haha. Jag har egentligen inte haft några biverkningar förutom att jag hade väldigt ont i magen första 4-5 dagarna och fick lite ont i huvudet. Men SÅ himla skönt att dom är borta, och att äntligen få känna sig som sig själv. Både med och utan smink. Jag har dock hört att det kan komma tillbaka, men nu har jag iallafall både salva och antibiotika hemma. Och jag är väldigt försiktig med krämer, och hur jag tar hand om hyn. Har typ helt slutat med BUS i ansiktet, jag använder aldrig ansiktsmasker, inga syror, sminkar mig så sällan som möjligt och skrubbar aldrig ansiktet. Allt jag använder kommer ifrån Eucerin vilket känns som ett väldigt skonsamt märke utan parfymer. 

Jag antar att jag har haft väldig tur med min PD, när jag skrev om den så var ni mååånga som skrev att ni haft er i flera år utan att ha fått någon diagnos, utan bara blivit skickade till olika hudläkare som säger olika saker. Vill bara säga till er (och er som nyss fått det!) att det går att få bort!! Ge inte upp. Man får ha ett jävla tålamod och läsa på mycket. Kan verkligen rekommendera appen Min Doktor som jag använt. Dom har varit seriösa och verkligen tagit det på allvar och skrivit ut recept på en gång. Då får man liksom också en läkare som är inriktad på just hud och hudutslag istället för att typ gå till en vårdcentral där väntetiderna är helt galna. Nej, är verkligen nöjd över det och hoppas bara att hyn håller sig såhär fin som den är nu! <3


Gillar

Kommentarer