Mina krav i lägenhetsletandet

Vad roligt att ni tycker att det är kul att läsa och följa med mig i mitt lägenhetsletande, och tack för all pepp och tips! Det är verkligen inte lätt att hitta en lägenhet i Stockholm och vissa dagar tror jag aldrig att jag kommer hitta något. Känner på något vis också att det börjar bli lite bråttom, dels för att det är riktigt jobbigt att bo hemma igen när man en gång flyttat ut, och för att F och jag kommer förmodligen vilja köpa något tillsammans inom 2 år.. Så drömmen hade varit att hitta någon med inflyttning till sommaren typ. Så den står redo när jag kommer hem från New York haha. 

Jag tänkte iallafall skriva ihop ett litet inlägg här om vad som står på min lilla prio-lista när jag letar lägenhet. Kanske inte världens deal-breakers men ändå saker jag önskar och letar efter. Alla bilder i inlägget är tagna från Pinterest som exempel, men jag förstår gott och väl att min första lägenhet INTE kommer se ut i närheten som dom haha. Lite realistisk får jag vara :-)

1. FÖRVARING: Oj vad det här visade sig vara svårt. Vissa lägenheter jag hittat har jag till och med fått välja bort direkt när jag ser att det inte får plats mer än en liten malmbyrå typ. Jag letar ju efter en etta eller minitvåa så jag förstår att förvaringen inte kommer vara helt fantastisk, men liiiiite iallafall. Det behöver jag verkligen, bara stänga in skiten haha. Kan liksom få panik när jag ser vissa lägenheter som inte ens har ett litet utrymme att ställa dammsugaren eller toapapper på!? Vart förvarar folk sina saker!!! 

2. LÄGE: Det här är ju a och o när man letar lägenhet, men det betyder också att ju bättre läge - desto dyrare. Jag har alltid bott utanför stan och inte ens i mina drömmar kommer jag ha råd med en lägenhet innanför tullarna, men det är faktiskt helt fine för mig. Dock vill jag verkligen ha nära till en tunnelbana och ha en resväg till stan på max 20 minuter. Jag letar i princip i hela söderort (runt gröna linjens tunnelbana), det gjorde jag absolut inte i början men jag insåg att det inte var hållbart haha. Sen går markplan också bort. Och sen vill jag ju gärna ha ett trevligt och lugnt område, såklart.

3. GOLV & FÖNSTER: Okej här kommer en riktigt svag punkt för mig. Typ det första jag tittar på är golvet och fönstrena. Drömmen hade varit ett sånt här gammalt trägolv i en ljus kall färg. Men det går ju att slipa? Och såna här djupa stora fönster, då är jag såld haha. Det här är ju dock ett riktigt lyx-krav och inte heller lätt att hitta då dom oftast finns i lägenheter från 20 & 30-talet. Men självklart kan man ju även lägga nytt golv osv, det gäller verkligen att se potential. Få lägenheter är ju HELT perfekta. 

4. ÖPPEN PLANLÖSNING: Det här är också en liten dröm som kanske inte är superlätt att hitta i en liten lägenhet. Men min dröm är verkligen att köket och vardagsrummet sitter ihop lite, det blir verkligen så mycket mer socialt och mysigt tycker jag. Eller så får köket gärna vara liiite större så man får plats med ett bord med två stolar iallafall så man kan hänga där inne :-)  Detta är kanske inte avgörande, men iallafall ett önskemål från min sida. 

Och ja, det var väl egentligen det tror jag? Självklart finns det fler grejer som hade varit stooora plus (balkong, tvättmaskin, renoverat badrum, sovrum osv) men som sagt, man kan inte få allt i en första lägenhet. När jag och F köper en gemensam, lite större lägenhet kanske man kan ha lite mer krav men då har man ju typ dubbelt så mycket pengar också. Snacka om att man har blivit ödmjuk inför att köpa lägenheter nu när jag själv är inne i det, att köpa ensam i Stockholm är fan inte lätt. När man tittar på tvåor så står man liksom där med alla par på visningarna, och då känner man ibland att man lika gärna kan vända i dörren haha. 

Hoppas ni tyckte att det var ett roligt inlägg att läsa, vore kul att veta era krav för lägenhetsköp också! Kram <3

Gillar

Kommentarer