Mina mål 2017

I början på det här året skrev jag ett inlägg med mina mål för 2017 och nu när året nästan är slut så tänkte jag att vi kan gå igenom det lite. Det är verkligen inte ofta jag har typ nyårslöften eller så, tycker det har en så dålig klang och känns mer ångestladdat typ. Så därför valde jag bara att ha mål för mig själv som även känns hyfsat rimliga. Jag menar, jag känner mig själv och vet att jag aldrig skulle kunna ha typ "inte äta godis". Men hur som helst. Här nedan för var mina mål för året och även mina "kommentarer" för det haha.  

- Nå mitt sparmål på xxx tusen kronor. Check! Detta klarade jag redan i juni och blev jäkligt nöjd haha. Och det är även anledningen till att jag faktiskt unnade mig min Gucciväska i augusti! Nej, men det är en riktigt skön känsla att kunna spara pengar själv och det är kul att sätta såna mål. Det gör det lite lättare att lägga undan pengar varje månad trots att man kanske gärna hade köpt något för det. 

- Resa till 5 olika länder. Check! I år har jag varit i Hamburg (Tyskland), Köpenhamn (Danmark), Paris (Frankrike), Barcelona & Palma (Spanien), Hvar (Kroatien). Även detta känns väldigt bra för är det något man blir rikare på, förutom att spara pengar, så är det resor. Sjukt nöjd över mina resor i år och det har varit kul att se Tyskland, Frankrike och Kroatien. 3 länder jag aldrig varit i innan :-) 

- Träna hela vårterminen 2017: Blev ärligt lite chockad när jag läste den här punkten, haha. För det första låter det inte alls som mig, och för det andra så brukar jag inte gilla sån träningshets haha. Men sen kom jag på att jag precis hade signat upp mig för en termins thaiboxning när jag skrev det, och mitt största mål var egentligen att fullfölja det 2 ggr i veckan. Det höll i typ 2 månader fram till mars då jag opererade foten. Är inte alls besviken på detta, utan riktigt jävla glad över att jag tog tag i den operationen trots att jag mådde väldigt dåligt länge efter och foten var svullen i flera månader. Hade gärna fortsatt på thaiboxningen (det var sjukt kul!) men detta var prio ett för mig. Förhoppningsvis gör jag nästa fot den här våren. 

- Plugga klart på komvux. Njae, detta blev en total-fail för mig också haha. Som säkert många av er vet så har jag inte läst klart hela gymnasiet utan har istället pluggat upp några ämnen på komvux. Jag har några ämnen kvar och jag startade två kurser i mars detta året och tänkte att det kan vara bra att göra när jag ändå ligger hemma med opererade foten. Men att plugga heltid på distans i matte och engelska + jobba heltid med bloggen funkade inte. Jag behöver (speciellt med matten) hjälp av en lärare och inte bara över datorn och det gick inte då jag knappt kunde gå och ännu mindre åka hela vägen till skolan. Så tyvärr hamnde jag efter och tillslut hoppade av kursen. 

- Köpa en väska till mig själv. Check! Som jag skrev ovan så var detta egentligen bara en punkt som gällde om jag lyckades klara mitt sparmål. Och det gjorde jag. Ändå tog det i att köpa en så pass dyr väska när jag sparar till en lägenhet.. Och folk kan tycka vad man vill om att lägga så mycket pengar på en väska. Men jag gjorde det, och har inte ångrat mig alls. Fortfarande kär i väskan och har inte använt en annan sen dess. 

- Börja övningsköra! Det ska bara bli gjort, punkt slut. Detta gick ju bra.. not. Om jag hade fått en krona för varje person som frågat hur det går med mitt körkort så hade jag varit rik idag. Någon av er som känner igen er? Man vet liksom inte vad man ska svara heller haha. Nej, men detta har jag faktiskt varit sjukt lat med tyvärr och dålig på att ta tag i. Jag vet att det är en sån lång process och många steg på vägen, och det gör att jag inte blir tillräckligt motiverad. Men efter att ha rest typ 3 timmar om dagen med buss & tåg den här hösten och sommaren känner jag verkligen att ett körkort är behövligt. Så 2018, då är det fan dags. 

- Lägga ner mer tid på bloggen. Check! Måste faktiskt sätta check på den, för jag tycker verkligen att jag har lagt ner mer tid, och speciellt tanke bakom mina inlägg. Jag vill uppdatera minst två gånger om dagen och jag vill inte att det bara ska vara en mobilbild och en kort text liksom. Men självklart kan detta alltid bli bättre, så jag kan inte säga att jag är 100% nöjd.

- Tatuera mig. Check! Det gjorde jag i februari och det var verkligen en sak som var utanför min comfortzone. Gjorde ju min lilla våg och den har jag inte ångrat. Sen har jag ju typ knappt sett den heller haha, så svårt att tröttna då. 

Gillade ni det här inlägget? Isåfall gör jag gärna ett inlägg om några veckor där vi går igenom lite mål jag har inför 2018 istället! Sjukt att det bara är 3 veckor kvar på det här året. Panik haha! Men klicka på hjärtat här längst ner på inlägget om ni vill att jag gör ett sånt inlägg <3 Puss! 

Gillar

Kommentarer