Mina mål 2019 - Hur gick det?

I slutet av varje år så brukar jag skriva ner 5-10 mål för kommande år. Jag har valt att inte kalla det "nyårslöften" för det känns som att dom bara är till för att brytas haha, men mål känns lite mer motiverande på något sätt? Det har faktiskt varit skönt och bra att ha dom. Och i slutet på varje år brukar jag gå igenom dom här på bloggen och fundera över lite hur det gick! 2019 har varit ett väldigt annorlunda år för mig och det lär nog bli ett och annat "jaaa när jag var i New York så...." haha, ni får ta det! Här är målen för 2019 och mina kommentarer:

- Nå mitt sparmål xxx tusen kronor.

Min kommentar: Jag har varit riktigt duktig på att spara tidigare år, och verkligen sett till att uppnå mina sparmål och lägga upp en budget för varje månad. Men just det här året har det inte gått ihop i och med flytten till NY. Det är liksom inte det billigaste att bo och leva där, och sen betala flygbiljetter fram och tillbaka. Så att sparandet har inte varit på topp just dom månaderna. Men, jag blev rik på annat haha :-) Klyschan. 

- Lära känna 3 nya människor. 

Min kommentar: Check! Det vill jag faktiskt säga att jag har. I NY har jag lärt känna flera svenska tjejer som jag är väldigt glad att jag träffat. Emma, Alexandra och Cajsa. 

- Resa mycket. 

Min kommentar: Faktiskt inte. Eller beror väl på hur man ser det, enligt mig känns det som att jag varit iväg på två riktigt långa resor så på ett sätt har jag väl rest och sett mycket. Men länderna/städerna jag besökt är New York och Palma! <3

- Bli bättre på att förlåta mig själv.

Min kommentar: Nej alltså det här har jag tyvärr inte blivit bättre på det här året, snarare tvärtom haha. Jag tar verkligen alldeles för hårt på mig själv om jag råkat säga eller gjort något "dumt". Dumt som egentligen inte är dumt, förstår ni vad jag menar? Jag klandrar mig själv alldeles för mycket och får ångest alldeles för lätt, för saker som inte ens är värda 5 minuters tänkande liksom. Det är verkligen något jag måste jobba på. 

- Besöka 5 städer jag aldrig besökt innan.

Min kommentar: Nope! Har faktiskt inte besökt något "nytt" ställe alls. Jag har varit i New York en gång tidigare när jag var 11. Men lärt känna en stad ordentligt har jag iallafall gjort och det är så jävla underskattat. Gillar att upptäcka nya ställen, men jag föredrar att spendera mycket tid på ett och samma ställe. 

- Börja plugga.

Min kommentar: Neje.. Men än är ju inte året över haha. Okej vem försöker jag lura. Men jag har ju kämpat med att sätta igång med körkortet ett bra tag nu och jag har egentligen ingen bortförklaring alls förutom att jag är lat och har galet svårt att ta mig över första tröskeln. 


- Flytta.

Min kommentar: Japp, och ingen liten grej heller. I mars hyrde vi ut vår lägenhet hemma i Stockholm och flyttade in i vår lägis i NY. F har varit där typ konstant sen i dess, men jag har åkt fram och tillbaka lite för att leva på både där och hemma i Sverige. Men ett av dom svåraste och absolut bästa grejerna jag gjort <3

- Tvinga mig själv att ta mig ut min "Comfort-zone".

Min kommentar: Jo tack det har jag verkligen fått göra det här året och det är jag glad över även om det inte alltid känns så roligt mitt i stunden :-) Men att resa själv, upptäcka New York på (delvis) egen hand, träffat nya vänner, pratat engelska. Det är liksom allt från stora saker som själva flytten till smågrejer som att lösa kontantkort till telefonen och försöka hitta i tunnelbanesystemet haha. Men det har varit sjukt nyttigt och lärorikt så där ska jag ge mig en klapp på axeln faktiskt. 

- Sluta jämföra mig med andra.


Min kommentar: Det här vill jag faktiskt säga att jag också blivit bättre på det här året! Heja. Men jag tycker att det var otroligt skönt med flytten från Stockholm, att liksom vara helt "anonym" och känna att man kan vara precis vem man vill. Så fort jag har kommit till NY har jag liksom känt mig mer inspirerad och inte alls samma press på hur jag ska se ut, klä mig eller så. Det var behövligt att få lite miljöbyte och komma bort från den här ytliga världen jag oftast lever i med mitt jobb osv. 

Gillar

Kommentarer