Mina mål för 2020

I slutet av varje år så brukar jag sätta upp några mål för kommande året, för att sen kunna gå igenom dom och förhoppningvis nå dom! Det är allt från praktiska grejer, till saker jag själv behöver jobba på. Här nedan hittar ni mina kommande mål för 2020, vi får se om jag lägger till något kanske! :-)

- Ha mindre skärmtid på telefonen och datorn (framförallt telefonen). 

Fyfan vad jag suttit mycket med min telefon det här året. Det är nästan skrämmande när jag väl tänker på hur många timmar/dygn det till slut blir i längden. Målet för 2020 är att minska min skärmtid på telefonen men även bli bättre på att stänga ner min dator när jag väl jobbat klart. Jag känner tydligt att min syn blir sämre och suddigare dom dagarna jag verkligen suttit mycket med skärmar. Ska framförallt försöka sluta helt med att skrolla alldeles för mycket innan jag går och lägger mig. Men även lägga bort telefonen helt när jag är med vänner, pojkvän eller går ute med Nelson. 

- Sätta igång med körkortet.

Okej, hur många år har den här varit med haha? Men det är verkligen viktigt för mig och en "dröm" att skaffa körkort. Vågar inte hoppas allt för mycket, då jag inte riktigt vet hur mycket jag kommer vara i NY. Men, ska försöka så gott det går att ta tag i det ordentligt det här året och sluta skjuta upp det. 

- Nå mitt sparmål på xxx tusen kronor. 

Det sved lite att jag inte klarade mitt sparmål 2019, så det här året ska jag försöka hålla det lite striktare och spara ordentligt även om jag inte bor hemma. Det är så lätt att lägga upp en budget och spara in på några extra hundringar/tusenlappar varje månad om man bara tänker igenom sina köp lite extra. 

- Få en mer strukturerad vardag med rutiner att hålla fast vid. 

I och med mitt jobb som till mesta dels görs hemma är det rätt lätt att rucka på sina rutiner och få en rätt "lat" vardag om man kan säga så. Man blir bekväm liksom. Men jag vet att jag mår bra av att sätta upp ett schema för veckan och ha lite fasta tider under dagarna där jag jobbar, går ut och går eller bara äter när jag verkligen ska. 

- Lyssna på mig själv och göra saker för min egen skull.

Jag kan erkänna att jag är en riktig people-pleaser och ställer ofta upp på saker för andras skull. Tar på mig andras ansvar och lägger mina egna behov åt sidan. Det är verkligen något jag måste bli bättre på. Tänka ut vad jag själv mår bra av och behöver. 

- Ta mitt jobb och mig själv på större allvar och våga stå upp för mig själv och lita på att jag kan.

Hör lite ihop med punkten här ovan. Jag kan ofta känna att jag har ett "låtsas-jobb" och att det inte känns så seriöst. Men det är ju faktiskt mitt heltidsjobb och något jag tjänar bra med pengar på. Precis som vilket annat jobb som helst. Så jag ska försöka hålla rutinerna hårt, och även jobba på att våga stå upp för mig själv och vad "jag är värd". Liksom lita på att jag kan och köra min grej.

- Sluta slentrianshoppa och börja tänka mer "kvalitét framför kvantitet". 

Kanske många av er som känner igen sig på den här punkten? När jag tittar i min garderob så ser jag ju tydligt vilka plagg jag använder. Och det är oftast dom lite dyrare med bättre kvalité, och basplagg. Sånt som håller sig fint i många tvättar och år utan att tappa formen eller "bli ute". Jag är dock mycket bra på att strosa på stan och köpa med mig något plagg spontant som jag sen ångrar. Nej, både för miljön och för ekonomin ska jag tänka över mina köp lite bättre. 

- Jobba på mitt self-love. 

En punkt som jag la till lite spontant men ändå känns väldigt viktig för mig. Jag har haft väldigt bra självförtroende men känner väl att min självkänsla inte direkt är något att hänga i granen. Jag måste bli bättre på att inse att JAG duger som jag är, och inte ska ändra på mig. Det spelar ingen roll vad jag har för kläder, hur jag ser ut, vart/hur jag bor, vad jag jobbar med, om jag är blyg, säger några pinsamma saker ibland eller så. Jag är fortfarande jag, och det finns ingen som mig. 

- Bli bättre på att höra av mig till mina vänner. 

Något jag är lite ledsen över och tycker var väldigt svårt var att hålla bra kontakt med familj och vänner när jag var i NY. Tidskillnaden är verkligen svårare än vad man tror, och för mig som redan kan vara rätt dålig på att svara eller slänga iväg något litet sms blev inte bättre direkt haha. Jag vet själv hur glad jag blir av att få sms från vänner, så jag ska bli bättre på att höra av mig spontant!

Gillar

Kommentarer