Mitt matbord - Slipa och vitbetsa

Dom senaste dagarna har jag verkligen haft ett projekt att pyssla med! Tidigare i veckan hittade jag ett matbord begagnat för 100kr som jag köpte. Jag ville verkligen ha ett klaffbord som var lagom stort och helst i trä, det har inte varit det lättaste att hitta faktiskt. Dom enda jag hittat har varit typ helvita från Ikea och kostat 1500kr minst. Därför blev jag glad när jag hittade detta, och såg det som en liten möjlighet att fixa med själv. Och för 100kr fick det bära eller brista helt enkelt :-) 

Såhär såg det ut innan! Ett klassiskt furubord i stark orange färg haha. Skicket var faktiskt helt okej, några märken i bordsskivan men annars blev jag positivt överraskad över att det kändes så ordentligt och tungt liksom. Och två "klaffar" som man kan göra det större när man har besök, vilket var ett av mina krav! 

Första steget - slipa alla delar! Jag hade tur som fick låna mammas killes slipmaskin, annars hade det fan aldrig gått alltså. Och titta vilken skillnad det blev!! Så tillfredsställande haha :-) Det var faktiskt riktigt roligt att slipa med maskin, även om det var väldigt tungt och jobbigt i armarna. Men att se resultat fort hjälpte! Det jobbiga var typ att göra alla ben, alla kanter osv osv. Trodde det skulle gå fort, men att slipa tog typ 1,5 dag allt som allt. 
 

Steg 2 - Vitbetsa bordet! När alla delar var slipade så var det dags för det roliga, nämligen att vitbetsa. Jag använde den här ni ser ovan, och på bilden till höger (sorry för dålig bild!) ser ni skillnaden på halva bordet innan och efter vitbetsen. Jag ville behålla trä-looken och fortfarande se kvistarna igenom, men blev väldigt nöjd med färgen som blev liiiite vitare och kallare. Detta ska dessutom skydda mot fläckar och göra det lättare att torka av utan att lämna märken på bordet. 

Sen var det dags att få ihop alla bitar och sätta ihop bordet, det var ett riktigt plockepinn haha. Men voila! Här har ni resultatet! Först tänkte jag måla benen helt vita och ha bordsskivan i ljust trä men ändrade mig och det är jag faktiskt glad för. Är så så nöjd, det blev mycket bättre än vad jag tänkt mig! Och för 100kr så känns det ännu bättre haha. Dessutom har det varit väldigt roligt att ha ett projekt nu i dessa dagar, och jag kommer vara riktigt stolt över det här bordet. Det är ju mycket roligare att ha något man själv har varit med och "gjort". Lite unikare liksom. 

Nu fick jag typ mersmak för att fixa och trixa haha. Det har varit så skönt att stå ute i vårsolen och pillat med något, har lagt bort telefonen och liksom glömt bort världen utanför. Så viktigt att få tänka på annat ibland! Nästan som lite terapi :-) Nu ser jag fram emot att ta med det till lägenheten (får hoppas att det passar bara haha), duka och ställa på några fina blommor! Vad tycker ni om bordet?

Gillar

Kommentarer