När ett komplex blir tio

Idag hände en rätt sjuk grej. Jag visste inte om jag skulle skriva alls om detta i början då det här inte är något jag vill liksom dela med mig av och uppmana till.. Men, i och med några omständigheter så tror jag att det kan vara viktigt att skriva om ändå. Jag har rätt länge haft komplex (också varit sjukt nojig för att skriva om mina komplex för att andra bara kommer tänka på det men men) för min profil. Eller framför allt min käklinje som är rätt rund och liksom försvinner lite från sidan. Jag har liksom typ 2-3 bilder på mig själv i profil och då fotar jag ändå mig ofta. Nej, men ni vet - vi alla har våra små komplex. Men idag hade jag bokat en tid för att göra fillers i käklinjen för att göra den lite rakare. Har aldrig gjort något liknande innan men kände att jag ville testa för min egen skull och eftersom det ändå försvinner efter ett tag. Jag har legat upp många kvällar och bara googlat runt för att hitta ett bra och seriöst ställe, och valde till slut stället Doctor.K som jag hade läst bra om och sett bekanta gå till. Det skulle jag inte gjort kan jag säga.

Jag kommer dit, berättar att det är min första gång någonsin och att jag är nervös. Vi började med att fota mitt ansikte i 3D för att typ göra en konsultation. När jag fick se bilderna så säger han direkt "ja, du börjar få ordentliga linjer i pannan här som du ser, hur gammal är du? Oj, bara 23, du borde göra någonting åt dom innan det är för sent!". Jag kände bara att "oj har han missuppfattat varför jag är här, men rynkorna i pannan har inte varit något jag tänkt på innan? Vad menar han?". Sen bytte jag samtalsämne till min käklinje och frågade frågor om hur det skulle gå till och ville såklart veta vad han tyckte skulle se bäst ut osv. "Du BÖR göra din överläpp!! Jag säger inte att du måste det, men du borde fundera på det ordentligt" säger han då (asså va? bör? för vem fan då?) och börjar snabbt påpeka typ 4-5 grejer (allt utom käklinjen) som jag borde göra. Ja allt ifrån överläppen, till rynkorna, till mitt underbett, kindbenen, påsarna under ögonen osv osv. "För att balansera" ditt ansikte sa han. Jag blev väldigt obekväm och ännu mer nervös och kände mig bara sjukt utsatt i den situationen. Jag hade gått ditt för 1 grej, inte för att bli på-såld om allt han tyckte jag skulle fixa till, speciellt inte saker som jag redan är väldigt nöjd över. Försökte än en gång byta samtalsämne tillbaka till käklinjen och han nämner direkt att jag har väldigt brett ansikte och maskulina drag, så att göra käklinjen kunde ge mig en typ bredare känsla vid käkarna. Därför skulle det vara bra att lägga fokus och göra läpparna och kindbenen osv osv för att få ett mer symmetriskt ansikte. Absolut förstår jag att dom måste ta upp nackdelar men jag tycker att det var väldigt oproffsigt att uttrycka sig som han gjorde och nämna alla saker jag "BÖR" göra för att se snyggare ut? Jag blev sjukt obekväm och ville han varna/skrämma mig så lyckades han verkligen. Till slut sa jag att jag passar och att det inte känns bra och att jag inte vill göra något alls. 

Kände mig typ helt skakig efteråt och så fort jag kom ut så släppte allt och jag började typ storgråta. Tur att jag hade Bianca med mig <3 Jag blev så sjukt sjukt chockad av situationen, och kan inte förstå att det ens får gå till sådär!? Jag gick på min magkänsla och är himla glad ändå att jag tackade nej istället för att göra det och typ känna mig dum och gå hem med ännu mer komplex för att "pleasea" honom. Jag visste att jag bara hade fått ännu mer ångest av att faktiskt göra det. Blir så jävla ledsen och förbannad när jag tänker på alla tjejer som går dit som mig, men kanske tänker att "ja, läpparna borde jag kanske göra, eller rynkorna". Allt för att dom ska tjäna pengar. Jag hoppas att jag bara gick till helt fel läkare, för sådär kan det fan inte få gå till? Jag kände mig på riktigt som en påse skit när jag gick därifrån med världens mest osymmetriska ansikte. Men det är MITT ansikte och jag vet ju att det inte är något fel på det. Jag känner mig bara dum och besviken på att jag typ lät det gå sådär långt och för att jag känner mig väldigt kränkt och så besviken. Jag har alltid varit nöjd med mig själv och haft bra självförtroende men självklart har jag också komplex. Nej, det var en sån vidrig situation, jag hoppas ingen låter sig övertalas sådär av någon plastikkirurg eller läkare. Man känner sig som världens minsta männsika alltså. Jag är dock glad att jag litade på magkänslan, kände att det var helt fel och gick därifrån. Nu känner jag direkt bara att nej, jag ska fan inte ändra på något i mitt ansikte, jag älskar hur jag ser ut. Vill bara krama om mitt 15-åriga jag och säga att jag duger precis som jag är, din profil och allt i ditt ansikte är perfekt som det är. 

Det är en sån ytlig värld vi lever i idag och idag fick jag verkligen en jävla käftsmäll som jag behövde (men fan inte förtjänade). Jag blir helt illamående när jag tänker på allt vi gör för att förändra oss själva och vara några vi inte är. Snälla ni, lova mig att ni aldrig låter någon annan ändra på er eller er bild av er själva. Det finns ingen som är som du. Helvete vad jag ska vara snäll mot mig själv i framtiden, älska alla komplex jag haft och inse att det är de som gör det till just mig. Nej, jag blir så ledsen över den här ytliga världen och att jag själv dras med i den omedvetet. Jag vill varna er alla som funderat på att göra något, att tänka en extra gång. Och ska du göra något, gå till ett ordentligt ställe där du får ett bra bemötande och ett förtroende för läkaren för så som jag blev bemött kan fan inte vara så det ska vara. Men framförallt, kom ihåg att du är fin som du är. Ska påminna mig själv det efter idag <3


Gillar

Kommentarer