New York Bucketlist - check up

Här om dagen frågade Sofia om jag hade någon bucketlist på saker att göra här i NY och kom då på att jag skrev en innan jag åkte hit. Kände dock "neeej, vill inte ens kolla" för jag minns att den var rätt lång och jag tänkte att jag endast gjort typ 2-3 punkter. Men jag blev rätt förvånad och glad när jag insåg att jag hunnit med nästan allt. Stolt också <3 Nu har jag varit här i över 2 månader och åker hem om 2 veckor. Jag kommer hit igen, men ska spendera sommaren i Sverige! :-) Men dom här månaderna var en SÅ stor grej för mig och ett väldigt läskigt steg att ta. En början på ett nytt liv liksom. Här nedan är min bucketlist jag gjorde och mina egna kommentarer såhär två månader i efterhand. 

- Promenera på Brooklyn Bridge.
Check! 

- Lära mig tunnelbanesystemet. Nja, jag har åkt typ två olika linjer här haha så kan inte säga att jag kan det utantill. Men kan iallafall massa olika stationer, hur jag kommer till west-side, upper east, Brooklyn Bridge, Soho, East Village så jag tycker ändå det är godkänt :-) Lättare än vad jag trodde faktiskt, och ett tips är att använda google-maps och sen "kollektivtrafik". 

- Vinka in en taxi. Nej fail haha. Vi tar alltid Uber när vi åker taxi, så har inte vinkat in någon gul bil. 

- Uppleva en vår i New York. Check! Jag kom hit den 8e april och då var det rätt kallt och grått här. Men det har varit fantastiskt att se det bli grönare, blommor slå ut och vädret har gått från typ 10 grader till 30 grader (vissa dagar) på bara två månader. 

- Bli bättre på engelska. Nja, tyvärr så pratar jag inte lika mycket engelska som jag hade velat. Det blir ju mest när man går på stan, handlar osv, eller när jag träffat F's danska kompisar. Men känner mig framförallt mer säkrare på mig själv när det kommer till språket och får inte direkt panik när någon börjar prata med mig haha. 

- Känna mig hemma. Check! Älskar den här lägenheten och känner verkligen mig hemma här. Även området kan jag ordentligt nu. 

- Testa massa nya matställen och restauranger. Check! Tycker ändå att vi har varit duktiga på att testa nya ställen, och dom jag hade sett fram emot att testa. Sen är det ju SINNESJUKT mycket resturanger i den här staden så vi har väl testat en liten minial bråkdel liksom haha. 

- Hitta smultronställen. Jag har hittat min park där jag hänger flera dagar i veckan och verkligen kan slappna av till 100%, sen har vi även hittat ett kaffeställe vi gillar och några favoriter-ställen. Men eftersom det finns så mycket ställen här så testar man gärna nytt. 

- Dricka drinkar på en rooftop. Check! Livets grej och en mycket trevligare grej än att typ åka upp i någon hus som en turistattraktion. 

- Shoppa på Fifth Avenue. Check! Den här är farlig, för vi bor nämligen typ 10-15 min gång ifrån Fifth haha. 

- Uppleva vår i Central Park och ha en picknick. Check! Är så himla glad att vi bor hyfsat nära Central Park. Det tar typ 30 minuter att gå dit, men det är en bra promenad. Central Park är fantastiskt mysigt och jag skulle rekommendera alla att gå dit, man får se bort från turismen och njuta av lite grönt och öppna ytor. 

- Lära känna 3 nya människor. Check! Tror jag haha. Jag har ändå varit på några kompis-dejter och lärt känna flera av F's kollegor och vänner här över middagar och häng. Väldigt kul <3

Gillar

Kommentarer