New York Bucketlist

Nu börjar det verkligen närma sig!!! Månader har blivit veckor och veckor har blivit dagar. Om 3 dagar flyttar Frank och jag bokar förhoppningsvis strax efter det och åker i början på april eller i slutet av mars redan. Vi får se! Men jag kommer iallafall ha all tid i världen till att upptäcka New York och det känns fantastiskt. Jag har varit där en gång tidigare när jag var 11 år, men det minns jag knappt. Dock så såg vi ju liksom Time Square, åkte upp i "Top f the rock", såg Frihetsgudinnan, Central Park, China Town osv så denna gång har jag inte som liksom ett måste att se alla turistsaker. Jag vill snarare typ hitta coolare, mindre områden och liksom lära känna staden på ett mer "local" sätt. Har satt ihop en liten bucketlist med saker jag vill göra. Vissa turistgrejer och andra inte :-)

- Promenera på Brooklyn Bridge: Detta tror jag faktiskt att vi gjorde men det känns som ett måste igen. Se New York från "utsidan" och bara uppleva hur mäktig bron är.

- Lära mig tunnelbanesystemet: Jag kommer nog åka en hel del tunnelbana i NY och har planerat att köpa ett liksom "busskort" eller vad man kallar det haha. Vad jag har hört så ska inte New Yorks tunnelbana vara SÅ sjuk som typ London eller Paris. Hoppas verkligen på att lära mig lite stationer och hur man åker. 

- Vinka in en taxi: Haha, det känns ju suuuuuper New Yorkigt att vinka in en taxi som Carrie i Sex and the City. Vet inte hur mycket taxi man åker där eller om det kommer vara mer Uber. Men det får vara med :-) 

- Uppleva en vår i New York: Åh, vad jag alltid velat besöka NY under våren, det känns typ som den ultimata tiden att åka dit på? Det blommor förmodligen inte så mycket i den staden haha, men längtar efter att få strosa runt, sitta på uteserveringar och promenera mycket. 

- Bli bättre på engelska: Vet ni att det första jag tänkte när F sa att han ville ha med mig? "Nej min engelska suuuger" haha.. Det är typ det som känns mest jobbigt nu om jag ska vara ärlig. Jag är absolut inte värdelös på engelska, och det kommer nog gå väldigt bra. Men känner att jag vill få lite mer självförtroende i språket och kunna prata utan att liksom tänka mig för 10 gånger. 

- Känna mig hemma: Jag är en typisk kräfta och är väldigt hemmakär. Därför skrämmer det mig lite att flytta till en helt ny lägenhet i en helt ny stad. Jag behöver verkligen en trygg punkt eftersom att jag spenderar väldigt mycket tid hemma. Så är det något jag vill lägga energi på så är det att börja känna mig hemma i lägenheten och området för jag vet att det kommer vara A och O. 

- Testa massa nya matställen och restauranger: Wooow vad jag är taggad på att testa restauranger och caféer i NY. Där finns ju verkligen allt och lite till. Några ställen som står med på min bucketlist är La Esquina, The Butcher's daughter, Shake Shack, by Chloe. 

- Hitta smultronställen: Hänger ihop lite med punkten ovan, men jag längtar efter att hitta något favoritcafé att köpa kaffe på, någon mysig restaurang att äta långa middagar på. Typ ställen att gå till en söndag när man bara vill ha det bra och njuta lite extra. Testa nytt i all ära, men älskar att hitta favoritställen att gå till och bara vara på. 

- Se New York i soluppgången. Jag hoppas nästan på att jag ska få en ordentlig jetlag och vakna upp väldigt tidigt. Eller är jag ute och cyklar? Hur som helst, jag vill gå upp tidigt och se hela staden vakna till liv i soluppgången!!! Det är typ en liten dröm. Antingen från vår lägenhet, från Brooklyn Bridge eller något annat ställe. 

- Besöka många olika områden: Jag minns inte mycket från New York tyvärr och har inte helt 100% koll på vilka områden som är nice. Men jag vill verkligen strosa runt i Soho där det ska vara väldigt fint och sen har jag hört massa bra om Meatpacking District. 

- Promenera på The Highline: En park eller ja, ett promenadstråk ett par våningar över gatunivån. Det är en gammal järnvägsräls som gjorts om till en lång väg att promenera på. Vad bra jag är på att förklara haha, men det ska tydligen vara superfint och mysigt om man vill få lite naturkänsla bortom Central Park.

- Dricka drinkar på en rooftop: Kanske en av sakerna jag längtar efter mest haha. Men det är ju en dröm? Att hänga på en rooftop i NY gör man ju inte varje dag liksom. Älskar rooftops generellt, men kan tänka mig att det är ännu mer fantastiskt att blicka ut över hela staden också. Drömmen är ju att göra det mesans solen går ner och alla husen bara lyser :-) Som på bilden till höger <3

- Shoppa på Fifth Avenue: Hört att det ska vara här bästa shoppingen gömmer sig. Eller ja, gömmer sig - det är väl typ här alla största butikerna ligger tror jag. Herregud vad min plånbok kommer få lida haha, men är så sugen på att se vad NY's shopping har att erbjuda. 

- Uppleva vår i Central Park och ha en picknick: Jag må älska stadslivet men jag älskar känslan att komma bort från kaoset i stan. Ni ba "bra att du flyttar till New York dååå" haha.. Men jag tror att man måste hitta ställen att kunna koppla av på och andas frisk luft, det är iallafall viktigt för mig. Jag hoppas jag hinner se körsbärsblomningen i Central Park och det vore så mysigt att ha en picknick där en söndag. 

- Lära känna 3 nya människor: Jag känner ju inte en kotte i New York och det kommer nog bli väldigt mycket tid tillsammans med F och ännu mer tid att umgås med mig själv haha. Det är absolut bra men jag hoppas att jag kan träffa några nya vänner. Jag har pratat med några tjejer på insta som bor och ska flytta till New York, och förhoppningsvis ska vi ses på luncher eller så. Det ska bli roligt!! 

Ja, det var allt jag kom på och har i huvudet just nu! Kanske låter mycket, men men. Framförallt vill jag försöka ha en del dö-tid och liksom bara ha tid att strosa runt och upptäcka. Tycker att det är då man lär känna en stad bäst. Har ni tips på ställen att besöka, restauranger, barer, mysiga saker att göra osv så får ni jättegärna kommentera!! Uppskattar det massor. Och är det någon av er som ska flytta till NY eller bor där nu så får ni jättegärna skriva till mig på ttovee@live.se eller min insta DM <3


Gillar

Kommentarer