No makeup - makeup look

Inlägget innehåller reklamlänkar från Lyko.se

Jag har fått en rätt känslig hy på senaste året, i och med min perioral dermatit, den blir lätt röd så fort jag pillar på den, känns torr osv osv. Känner även att mitt ansikte typ inte klarar av lika mycket smink, eller så är det jag som nojar haha. Får panik så fort jag liksom känner att det stramar åt på huden, känns kakigt och torrt. Så fort jag har lite färg i ansiktet så föredrar jag dock att vara osminkad, men har några knep för att se lite fräschare ut osminkad. Som att man inte gjort någonting annat än vaknat upp, men ser liksom lite glowigt fräsch och pigg ut! 

1. Återfukta huden!! Detta må vara det viktigaste steget. Se till att ha en bra rengöringsrutin. Jag har precis testat den HÄR skin-rollern som gör skapar nya hudceller, bygger upp och "lagar" huden. Tycker mig känna att min hy känns väldigt mycket mer lystrig och "tight" lol ut nu. Annars kan jag rekommendera den HÄR färgade dagkrämen som återfuktar och jämnar ut huden. Det syns liksom inte att du har något på. 

2. Dölj mörka ringar: Det här steget är jag dock väldigt försiktig med. Jag hatar när man SER att jag lagt mycket concealer och ännu mer när det liksom känns kladdigt under ögonen och lägger sig i rynkorna. Därför försöker jag bara lägga allra längst in där det är so mörkast. Och skippar oftast att "sätta" concealern då jag tycker direkt att det känns och ser kakigare ut. (alltså när jag vill se osminkad ut!). Jag använder den HÄR concealern som är ett riktigt bra budgetalternativ. 

3. Brynen: Jag föddes tyvärr inte med naturligt fylliga bryn. Visst är dom rätt mörka men dom är väldigt tunna, speciellt på utkanten. Jag gillar att fylla in dom rätt mycket när jag sminkar mig, men vill jag vara osminkad brukar jag bara köra på den HÄR bryngelen som jag använt i flera år nu. Den gör att dom håller sig på plats! Sen är ett stort tips även att färga brynen med jämna mellanrum, det gör sååå mycket och det tar bra mycket kortare tid när man fixar sig. Använder alltid den HÄR i färgen mörkbrun.

4. Fransarna: Föredrar också att vara utan mascara när jag är osminkad, men ett hett tips jag har är att ta lite lite marscara bara närmast rötterna. Alltså inte dra ut borsten på hela fransarna, utan närmast huden bara. Det gör att ögonen öppnas upp lite och fransarna ser mörka och täta ut. På bilderna ovan kanske ni ser vad jag menar. Sen är det även väldigt fint att böja fransarna lite.

5. Ge ansiktet lite extra färg: Okej kanske viktigaste steget för mig och något som gör att jag direkt känner mig fräschare osminkad. Antingen kör jag på lite bronzer på kinderna, det brukar räcka. Men vill även tipsa om den HÄR brun utan sol oljan som du blandar med din dagkräm och direkt får lite mer färg. Den funkar verkligen så bra och huden ser so frisk och glowig ut, på det mest naturliga sättet. Sen klarar jag mig inte heller utan min riktiga BUS under vinterhalvåret. Jag använder alltid den HÄR sprayen och är supernöjd.


Gillar

Kommentarer