Palma-tips

Här om dagen skrev jag ut på instastory och efterlyste lite hjälp. Jag och F ska åka till Palma i sommar och det jag undrade främst var typ vart vi ska bo, vad folk rekommenderar osv. Fick så himla mycket tips verkligen, så himla tacksam, det har hjälpt oss massor! Palma må inte vara världens största stad direkt men vi ville verkligen ha lite hjälp om hur vi skulle lägga upp resan. Och det fick vi! <3

Det var så himla mycket bra tips att det nästan känns dumt att sitta och hålla på dom själv. Jag menar, ni är förmodligen många som är i boka-resa-tankar inför sommaren och det kan vara skönt att få lite tips! Så efter efterfrågan så har jag nu sammanställt alla tipsen jag fick in. Jag tar inte cred för några tips, vilket jag hoppas ni förstår och tycker är okej. Så, tusen tack till alla fina människor på insta! Hoppas vi kan hjälpa andra! Har ni andra och fler tips kan ni ju hojta, så kan jag lägga till dom också! 

BOENDE I ILLETAS: Barcelo Illetas Albatros, Europe Playa Marina Illetas, Riu Palace Bonzana, Roc Illetas.

BOENDE I PALMA STAD: Hotel Saratoga, Hotel Tres, Puro Hotel, Hotel Isla Mallorca, Costa Azul, Hotel Catalonia, Convent de la missio, Nakar Hotel, Hostel Cuba. 

BOENDE I PLAYA DE PALMA: HM Balanguera Beach

Mina kommentarer:
 Jag frågade ju främst om tips i Palma Stad eller Illetas då vi inte helt bestämt oss vart vi vill bo. Dock väldigt många som tipsade om att främst bo inne i Palma, och sen åka på dagsutflykter till Illetas osv på dagarna då det inte är supermycket liv där. Jag trooor det blir ett hotell inne i Palma, men samtidigt tycker jag ju att det är charmen med solresor att bara vara på ett lugnt ställe som man lär känna - och framförallt ha nära till sol & bad. Vi får se helt enkelt! Mest tips fick vi om Hotel Saratoga, Hotel Tres & Europe i Illetas så vi ska väl kolla vidare på dom! 

Bilderna är från förra året när jag och Bianca var i Palma! Då bodde vi i Playa de Palma (som ligger rätt nära flygplatsen) på hotellet HM Balanguera Beach. Hotellet var verkligen 10/10 men området var lite sådär. Rätt turistigt och knappt några restauranger. Men buss in till Palma kostade typ 16 kr och tog 15 min vilket var nice. 

ÄTA: La Perla, Es Baulard, Il Paradiso, Tahini (sushi), La Bodeguilla, Pesquero Bar, El Neo, OMBU

DRICKA: Cuba Bar, Pesquero Bar, Abaco

Mina kommentarer: Vi åt på La Perla två gånger förra året när jag och Bianca var där och wooow vad god mat det var. Vi tog även en drink i solnedgången på Cuba Bar's takterass som var magisk med så goda drinkar. Dit ska vi lätt tillbaka! Men är även så taggad på att testa dom andra. Framförallt sushistället, blivit en sushi-torsk på senaste, haha. 

BEACH CLUBS: Nikki Beach, Puro Beach, 

UTFLYKTER: Es Guis, Port de Soller, Deia, Valldemosa, Es Trenc Beach

FEST:
Social Club, Titos

Mina kommentarer: Då jag framförallt efterfrågade hotell och boende så fick jag inte supermycket tips om saker att göra, men det var ändå några gulliga själar som delade av sig att superbra tips som jag tänkte ta med. Hört så mycket bra om den lilla byn "Port de Soller" så dit skulle jag så gärna vilja åka. Ska finnas strand där, men fullt med färgglada små hus överallt & söta butiker. Tydligen tar man ett gammalt tåg dit från Palma :-) Förra året var jag även SÅ sugen på att åka till stranden Es Trenc som ska vara paradiset typ, haha. Vi får helt enkelt hyra bil eller något i sommar och försöka hinna se så mycket som möjligt! 

Förra året var jag och Bianca på Nikki Beach en dag vilket var riktigt nice. Men det är ju lite mer partyyy och kanske inte dit man åker med pojkvännen för en lugn dag haha, även om jag och F nog hade haft kul där :-)

Gillar

Kommentarer