Recept

Igår gjorde jag en så himla god rätt som jag måste dela med mig av! Verkligen inget speciellt men en fräsch och enkel rätt liksom. På senaste har vi ätit så mycket onyttigt och jag kände bara att jag ville göra något nytt och inte det vanliga så som spagetti & körrfärssås, tacos, korvstrogarnoff osv som det vanligtvis blir. 

Kyckling:
2 kyckling bröst
Honung
Sweet Chili sås
Salt & Peppar


Det enda jag gjorde var att dela på kycklingbrösten och sen lägga dom i en marinad av honung och sweet chili sås. Jag måttade inte utan körde bara på känsla så allt blev täckt, sen kryddade jag lite med salt och peppar också och lät det ligga i kylen en timme innan jag stekte det. Den blev en sååå fin och liksom glansig härlig yta på kycklingen och smaken vart magisk. 

Sås:
Turkisk yoghurt 
1 lime
1vitlöksklyfta
Honung
Salt & peppar


Här höftade jag lite också så man får smaka av och se hur man själv vill ha det. Jag rev lite av limeskalet och sen pressade jag i en halv lime i såsen. Tillsatte sen lite honung och en vitlöksklyfta + salt & peppar och voila! SÅ fräsch och syrlig sås, smakade verkligen typ somrigt och det var väldigt gott med en kall sås till. 

Servera tillsammans med en stor sallad och bulgur! Så enkelt och så gott! :-) Kan tänka mig att det skulle vara supergott till sötpotatis också! <3


Gillar

Kommentarer