Saker jag längtar efter

Nu är det exakt en månad sen jag åkte hit, och jag har ca två månader kvar innan jag åker hem till Sverige igen. Självklart längtar jag hem ibland, och speciellt till specifika saker som är "hemma" för mig. Kan inte tänka mig folk som är bortresta i typ ett år, fan vad ni måste längta hem!! Jaja, här nedan är lite saker jag längtar efter just nu: 

- Frukosten! Här består min frukost av yoghurt med flingor och ägg typ. Och yoghurten här är inte alls lika god som den hemma haha.. Jag lääängtar verkligen efter en rostmacka med Bregott och prästost! <3 Eller typ filmjölk, eller varför inte skogaholmslimpa haha..

- Svenskt godis och chip & dipp! Folk må tycka att amerikanskt godis är gott, men nej nej nej. Jag förstår inte!! Det är så mycket konstiga grejer här, och mest typ kakor? Har på riktigt inte hittat någon choklad jag gillar (förutom kinder maxi haha) eller något gott godis.. Jag längtar efter lakrits, marabou, en riktig svensk godisbutik och börja inte ens prata om sourcreamchips från Estrella och holiday-dipp....Det är som att man längtar efter det mer bara för att man vet om att man inte kan få det. 

- Husmanskost! Fan vad vi blir slarviga med maten här, eller lata snarare. Men jag saknar verkligen riktigt lagad mat, typiskt svenskt. Köttbullar med potatis, schnitzel, hemmagjord lasagne, korvstroganoff osv haha.. 

- Nelson! Min lilla vovviiiiiis, vad jag saknar att gå ut på lugna promenader i skogen, komma hem och bli pussad och kramad, hans lilla huvud som buffar mot benet när han vill ha gos, hans lukt och allt där till. Hundar är fan det bästa med livet alltså <3

- Gå och handla i en svensk matbutik! Det är så underskattat med en sväng på Ica alltså, och då ska jag ändå säga att handla är en av mina hat-sysslor haha.. Men här finns det så mycket konstiga saker, det är så svårt att hitta och ingenting känns riktigt hemma att köpa. Inte ens gräddfilen eller yoghurten är "normal" liksom.. Dyrt är det ju också som sagt. 

- Tystnaden! Det är dock sjukt hur man vänjer sig vid ljuden här.. Tänker typ inte ens längre på sirener eller tutorna som man hör dygnet runt. Hemma väder jag mig liksom om eller kollar ut genom fönstret om jag hör en polis eller ambulans. Det låter KONSTANT här alltså och det är liksom inte konstigt länge. Men jag kan sakna att höra tystnaden som man kan göra hemma utanför stan. 

- Vänner och familj! Självklart saknar jag vänner och familj. Att äta hemma hos mamma, ringa en kompis och ta en promenad, gå på stan med vänner osv. Men snart kommer jag faktiskt hem och då ska jag umgås med dom så mycket som möjligt <3

- Svensk tv! Eller det här ska jag faktiskt inte säga att jag saknar längre, för förra veckan köpte F en apple tv så nu kan vi kolla på svenska kanaler som vanligt vilket känns skönt. Men det är fortfarande en del program som inte funkar här.. Tex Bonde söker fru som startade i onsdags. Ledsen över det faktiskt haha :-(

- Shoppingen! Må bli halshuggen av det här, men jag tycker typ nästan att shoppingen i Stockholm är bättre än här. Kanske för att jag har rätt skandinavisk stil och gillar budgetställena som Gina, Bikbok, Monki, Weekday osv. Här är utbudet lite halvbra, och dessutom dyrare. Sen på senaste tycker jag dom har stängt igen många bra butiker så som Topshop, Bershka osv. Saknar även att kunna gå och handla underkläder och smink på typ H&M. Här har dom inte det?

Det är ju verkligen bara värdsliga grejer haha.. Det mesta finns ju att få tag på här och det är mycket saker som jag föredrar här framför Sverige, men hemma är ju alltid hemma :-) Kanske får skriva ett inlägg med fördelar med NY vs Sverige nästa gång haha?

Gillar

Kommentarer