Saker jag längtar efter

Som sagt så har jag varit här i över en månad nu. Har tidigare aldrig varit borta hemifrån mer än 2 veckor i sträck så det här är stort för mig :-) Ska jag vara ärlig så var min hemlängtan som störst första veckan/veckorna, men nu har det lagt sig lite. Självklart saknar jag många och mycket, men man har det liksom inte lika färskt längre vilket gör att man inte saknar det lika mycket. Och sen har jag ju F här som gör att jag känner mig hemma, behöver egentligen bara honom för att känna mig trygg. Meeen! Trots att USA och New York är så fett, så är det väldigt annorlunda från Sverige och det är en del saker man längtar till såklart. Sen har ju jag inte varit borta så länge, men ändå lite smågrejer jag tänkt på. Här har jag listat lite: 

Landskap och lugn: Haha asså det är inte en enda lugn eller tom plats här på Manhattan. Det är folk precis överallt och är det inte folk så är det sirener, rödljus eller bilar som tutar. Jag längtar efter att kunna gå en lång promenad och typ möta 1 person på vägen haha. Jag är uppvuxen utanför stan så att direkt flytta till den här staden blev en stor omställning. Självklart är det superroligt att det händer så mycket, men ibland hade det varit skönt att bara höra tystnaden och se lite natur. 

Gå och handla på Ica: Haha en sån självklar grej men oj vad jag saknar att kunna gå in på en vanlig mataffär i Sverige och handla. Det finns många bra affärer här också, framförallt Whole Foods, men det är liksom orimligt hur dyrt det är med mat här. Vi köpte ett paket taco-skal för 60 kr förra veckan haha. Att hitta här ska vi inte ens prata om haha.. Det tar mig typ 1 timme varje gång jag handlar (typ 10 varor) för att det är så svårt att hitta rätt saker. 

Familjen och Nelson: En solklar punkt <3 Jag är riktigt hemma och familjekär så jag saknar hela gänget. Och att höra små tassar gå runt hemma. Det tar man inte för givet. Längtar efter långa promenader i skogen! 

Svenskt godis och dipp: Varför kunde ingen varna mig om att det inte finns dipp här!?! Jag är en riktig chips + dipp torsk så det saknar jag ordentligt. Det finns liksom bara färdigblandad dipp i stora burkar som står vid chipshyllan och håller i förmodligen 1 år eller något haha. Nä usch, dom ser äckliga ut. Och svenskt godis... Vad jag längtar efter lakrits och marabou. 

Vår dusch och vårt badrum: Vet inte om jag sagt det här förut, men jag är väldigt känslig när det kommer till duschar och badrum. Känner mig sällan bekväm någon annanstans än hemma, och det blir ofta korta, snabba duschar utan njutning haha. Vi har även haft problem med vårt badkar här och har fått agera rörisar haha.. Så oj vad jag längtar till vår dusch hemma.

Ljusa vårkvällar: Det bästa med svensk vår är enligt mig ljuset som äntligen tar över Sverige!! Fan vad jag älskar ljusa kvällar, dagar blir ju så himla mycket längre. Tycker det är så mysigt att gå ut på kvällspromenader när det är friskt ute. Här blir det mörkt innan kl 20 vilket är lite tråkigt haha. 

Svensk husmanskost: Går inte att sticka under stolen med att vi varit riktigt dåliga (läs: lata) på att laga mat här i NY. Det blir hämtmat typ 5/7 dagar haha.. Men mycket sallad då, inte bara hamburgare haha. Saknar verkligen att laga mat ordentligt hemma i sitt eget kök, och äta en liksom helt lagad måltid. Längtar väldigt mycket efter köttbullarna på Broms också :-) 

Mina vänner: Åh vad jag saknar mina vänner och längtar efter ordentliga HÄNG och middagar med vin <3 Dom får dock mer än gääärna komma hit också. Om 2 veckor kommer Sofia för en weekend och oj vad jag längtar! 

Myskvällar hemma: Vi har mycket myskvällar här också, men det känns ju inte 100% hemma då vi inte riktigt tagit tag i att göra det så hemtrevligt här. Vi tänder inte direkt massa ljus och fixar, utan det blir snarare att vi tar fram lådorna med mat, sätter på Ex on the beach eller Robinson på datan och äter snabbt haha. 

Sen finns det också faktiskt ett antal saker jag INTE längtar efter haha.. Och när jag är hemma lär jag sakna saker här i New York. Livet ändå :-) 

Gillar

Kommentarer