Senaste dagarna på Hvar

Hej fina ni!<3 Det var ett par dagar jag kikade in här och uppdaterade er, men här har det känts som att alla dagar svävar ihop här och ser ungefär likadana ut. Men det är ju ändå det som jag själv tycker är roligt att läsa hos andra, just hur dagarna ser ut vad man än gör. Hur som helst så har vi det otroligt bra här borta och jag känner att jag mår bra. Väldigt bra faktiskt, och njuter av vackra Kroatien och all tid med F.

Jag köpte varsin bok åt oss på Arlanda innan vi åkte. Det finns ju inget mysigare än att ligga på stranden (eller klippor som i vårt fall) och försvinna in i en bra bok. Tvingade F göra detsamma, har nog aldrig sett honom läsa en hel bok men Hypnotisören av Lars Keppler gick hem :-) Jag har precis läst ut boken Normala Människor av Sally Rooney och den var väldigt fin faktiskt <3

Eftersom vi bor i en lägenhet med ett stort fräscht kök så har vi lagat rätt mycket mat hemma. Både skönt och bra för ekonomin. Men några kvällar har vi lyxat till det med middag ute. Ett favoritställe här är definitivt Fig som är ett mysigt brunch/middagsställe mitt i en gränd. Så poppis ställe men med all rätt, maten är sjukt god och fräsch. Vi åt middag här för tredje gången nu ikväll haha..

Två dagar hyrde vi bil för att upptäcka lite mer av ön! Vi har ju varit här tidigare men det här stället var nyfunnet. Zaracé heter det och alltså WOW vad vackert det var, titta bara! Vattnet här i Kroatien är ju out of this world men det här.. Finaste jag sett typ och nästan helt oupptäckt. Överallt på ön finns massor av fina små vikar med vackra stränder, så egentligen är det bara att hyraen båt/bil/moppe och åka runt så kommer man hitta massor av fina ställen att stanna på.

Vi åkte också till Dubovica som är den här kända stranden med det fina stenhuset. Överallt i Kroatien är det klippor eller stenstränder som gäller, men jag älskar det. Så skönt att slippa sand överallt haha, och vatten blir ju så himla klart och turkost. Det här stället blev vårt favoritställe när vi var här för 3 år sedan, men det är rätt turistigt så tips är att vara tidig. Och veta om att det är en jävla bit att klättra haha.

Vackra solnedgångar. Från vår lägenhet ser vi ner mot hamnen och havet och får en magisk solnedgång. Och varje gång F ser en stor båt komma in till hamnen så går vi en promenad ner dit och tittar haha. Båtarna här har varit sjuka (inte dessa på bilden haha..) och faktiskt väldigt kul och mysigt att sitta där och titta när dom kommer in och googla vad det är för båt och vem som äger den osv..

På stranden närmast oss som heter Pokonji Dol. Där har vi hängt dom flesta dagarna, ute på klippor. Senaste dagarna har det varit helt galet varmt så man har fått hoppa i havet typ var 10e minut. Men försöker passa på att njuta, kommer kolla tillbaka på den här resan i höst..

Och ja, nu ligger dom två pensionärerna i sängen och tar det lugnt haha.. Vi har verkligen kommit in i ett semester-mode och det är så jävla skönt. Idag regnade det faktiskt hela dagen och ska jag vara ärlig så var det rätt skönt med en paus från den stekande solen. Så idag har vi bara tagit det lugnt här i lägenheten och sen varit nere i stan och suttit vid hamnen i timmar. Konsten av att göra ingenting :-) Jag är rätt bra på det, att ha tråkigt - men tror det är bra för F att varva ner ordentligt också.

Hur som helst, vi tänkte kanske sätta på någon film eller serie nu innan vi ska sova. Och jag ska stänga ner datorn. Hoppas ni mår bra, kram på er <3

Gillar

Kommentarer

esmeraldaa
esmeraldaa,
Alice
,
Vilka fina bilder, ser helt fantastiskt ut!