Sju bekännelser

x Jag kan ha svårt att släppa saker jag upplever jobbiga. Luddigt, men typ här om veckan såg jag två 12-åriga tjejer vara taskiga mot deras kompis i en affär, och jag tyckte så himla synd om henne att jag verkligen fick ont i magen länge efteråt. Eller nu när min mamma är ensam på Bali och blev av med hennes telefon första kvällen. Usch, jag kan inte släppa sånt utan går och tänker och ältar det i flera dagar. Antar att det är en god egenskap, men kan bli jobbigt för mig själv också att alltid ta så illa upp för andras skull. Förstår ni vad jag menar? 

x Ju mer jag tar hand om mitt hår desto slitnare och kortare blir det, typ. När jag var typ 13-16 år så tog jag inte hand om mitt hår överhuvudtaget. Jag blekte det hemma, tvättade håret varje dag, plattade det minst  gång om dagen och använde typ fructis-schampot. Ändå var mitt hår jättefint och långt. Idag så tvättar jag det bra mycket mer sällan, använder BRA schampo och inpackningar, tar vitaminer för håret och använder värmeverktyg max 1 gång i veckan, slingar det väldigt sällan hos frisör osv. Men ändå har mitt hår bara blivit kortare och kortare, och ser slitet ut hela tiden. Hur kan det vara så? Kan hårkvalitén försämras med åren? 

x Jag har rätt svårt att säga nej och lyssna på mig själv. Ofta ställer jag upp och gör saker för andras skull trots att jag kanske inte alltid har lust eller orkar själv. Känner ofta att jag anpassar mig efter andra eller planerar saker efter andra personer, trots att jag vet att jag ibland borde sätta mina saker och behov först. Vet faktiskt inte varför det är så, men på ett sätt tycker jag att det kan vara skönt när andra tar beslut.. Men ofta blir det att jag bara känner mig nere eller överkörd. 

x Jag är tyvärr rätt dålig på att laga mat. Jo, man kan vara riktigt dålig på att laga mat. typ när man följer ett recept slaviskt men inte lyckas ändå haha. Det är typiskt mig. Önskar att jag kunde bli bättre, och vågade improvisera lite, men det kanske kommer. Just nu tar jag hellre disken efter istället för att laga maten, hehe. 

x Jag och min kille träffades genom Instagram. Han skrev till mig på DM och efter det började vi snacka lite. Svarar typ nästan aldrig när killar skriver till mig sådär, men denna gång gjorde jag det (tyckte han verkade gullig och intressant) och det är jag så jävla glad över haha. Några dagar senare sågs vi på vår första dejt och sen dess har vi hängt ihop <3

x Jag har skrivit om detta kort förut, men jag har en otroligt jobbig fobi för hårstrån. Usch, alla som känner mig vet detta men det har hängt med så länge jag kan minnas. Värst är andras hårstrån (såklart) och speciellt blöta. Asså typ i pooler, dusch, köket, badhus osv. Fy. Skulle aldrig gå till ett badhus frivilligt, har verkligen men för livet efter dom där duscharna och alla hårstrån överallt haha. Detta är verkligen jobbigt i vardagen för mig haha.. Stackars Bianca fick gå och ta bort alla hårstrån jag såg runt poolen i somras när vi var i Palma haha. 

x Jag är extremt sockerberoende. Speciellt beroende av chips och godis, och skulle liksom inte ens kunna tänka mig att ha något sånt förbud som många har. Går nog säkert inte 1 dag utan att jag äter något sånt. Finns det något tråkigare än att sitta och kolla på tv och inte äta någonting!? Förstår inte haha. Tips på andra alternativ mottages, tack. 


Gillar

Kommentarer