Status i renoveringen

Hej! Det har varit tyst här ett tag, men jag har faktiskt mina anledningar. Förra veckan låg jag hemma sjuk från måndag till fredag. Jag har lyckats hålla mig undan covid i prick två år, men sen gick det tyvärr inte längre haha.. Febern kom som ett brev på posten, och förkylningen lika så. Mådde faktiskt riktigt dåligt under 1-2 dagar men sen vände det tack och lov, och nu är jag bara lite förkyld och trött.

Boendesituationen har ju varit lite konstig senaste veckan haha. Vi renoverar ju badrummet i lägenheten och bor därför hos min mamma i 5-6 veckor nu för att ha tillgång till toalett/dusch. Däremot har Frank bott i lägenheten ändå för att slippa bli smittad. Och nu när jag väl är frisk så blev min mamma smittad, så nu bor Frank kvar i lägenheten en vecka till tror jag haha. Snacka om dålig timing.. Distansförhållande igen, here we go. Han har iallafall jobbat järnet i lägenheten på kvällarna, bla målat i vardagsrummet! Fint va? Färgen heter NCS 1004-y05r, tack till gubben på Bauhaus i Sickla som hjälpte oss ta fram den :-)

Badrummet går det inte snabbt med och jag förstår typ fortfarande inte hur dom ska få ihop det haha.. Längtar tills dom iallafall har börjat kakla, så man liksom ser att det börjar bli ett badrum. Förhoppningsvis ska dom börja med det i slutet av veckan tror jag.. Men ja, även om vi sakta rör oss framåt så har lägenheten typ aldrig sett stökigare ut.

I helgen mådde jag iallafall mycket bättre så då började vi med inbyggnaden av våra PAX garderober! Frank var projektledare och jag hängde bara på :-) Jag har kollat på massor av bloggar och youtube-videos om hur man ska göra så vi hade iallafall en aning, men såklart får man ju anpassa lite på vägen efter hur ens egna lägenhet ser ut. Vi började iallafall med att bygga en "platå" av reglar som garderoberna står på, för att vi sen ska kunna sätta en golvsockel under garderoberna.

Kan säga att det var riktigt riktigt TUNGT att bära upp garderoberna från vårt källarförråd och tre trappor upp haha. Jääklar vad vi kämpade och sprang upp och ner flera gånger haha, även fast dom kommer omonterade så är dom helt galet stora och otympliga att bära. Men till vår förvåning ändå ganska enkla att montera, tack och lov!!

När det kommer till inbyggnaden så har vi satt in distanser mellan garderoberna för att dom ska se lite mer inbyggda ut. Ett riktigt pill-jobb som tog ett par timmar, men som jag tror kommer vara värt i slutändan. Och titta bara hur fint det blev med dörrarna på!? Älskar dom. Dom heter Grimo och kommer också från Ikea.

Och ja, det är väl det som har hänt i lägenheten sen sist. Den här renoveringen är verkligen en berg och dahlbana av känslor. Ena sekunden är det superroligt, och vissa dagar känns det bara dränerande och ångestladdat. Jag önskar man bara hade facit på allting, och att varje projekt inte kändes så stort. Nu har vi så många projekt igång, och att ha allting halvfärdigt börjar kännas lite jobbigt.. Tålamod, tålamod. Är iallafall så glad att jag har Frank i allt det här. Han står stabilt, kan grejer och får saker att hända <3

Gillar