Stort inlägg om mitt hår

Inlägget innehåller reklamlänkar från Lyko.se

En sak jag ofta får frågor om är mitt hår och min hårfärg. Jag är väldigt nöjd med min hårfärg nu faktiskt, det är lite mörkare blont och ser rätt naturligt ut med min utväxt och naturliga bottenfärg. Är jag hos frisören ber jag alltid om typ en "solblekt" look. Alltså lite naturliga ljusa slingor (helst bayalage typ eller vad det nu heter) med fokus på luggen, gillar att ha en slinga ljusare där, det ramar in fint! Sen får dom gärna nyansera mitt hår lite kallt och beigt. Men det krävs ju en del jobb att vara blond om man vill att färgen (och kvalitén!) ska se fin ut. Mitt hår blir rätt lätt gult i topparna och det ser lätt väldigt slitet och torrt ut. 

På senaste har jag dock tagit hand om mitt hår ordentligt och nu börjar det göra rättvisa :-) Tycker att mitt hår ser så mycket friskare ut, och glansigare. Här nedan hittar ni steg för steg och alla produkter jag använder. 

Blondie's kolla hit! Här är en ny serie jag nyligen börjat använda. Kerastase (älskar det märket!!) har äntligen släppt en serie för blondiner med violett pigment. Jag använder gärna silverschampo typ var tredje gång jag duschar, eller en silverinpackning varannan vecka. Vill inte att mitt hår ska vara grått/lila, utan bara lite kallare i tonen - mer åt beiga än guldiga hållet. Dessa produkter har räddat mig!! Alla är på 20% rabatt nu dessutom!

1. Silverschampo (LÄNK HÄR!): Redan efter en användning såg jag skillnad på mitt hår och det jag älskar med detta är att man känner att det inte "torkar ur" eller sliter på håret. Håret blir väldigt mjukt när man sköljer ur det vilket jag gillar. Det är väldigt mörk-blått i färgen så du behöver inte ha i det alls länge. För mig räcker det men 1 minut. 

2. Återfuktande schampo för blont hår (LÄNK HÄR!): Jag har lärt mig att det inte är speciellt bra att använda silverschampo vid varje gång man tvättar håret, så ett tips kan vara att ha ett återfraktande schampo att byta av med. Det här schampot kommer ifrån samma serie så alla produkter passar bra med varandra. Mitt hår blir så himla lent och glansigt av detta. Känns, och doftar, som att jag precis varit hos frisören. 

3. Balsam / stärkande inpackning (LÄNK HÄR!): Detta använder jag som ett balsam efter schampot. Det står typ inte rakt på att det är ett balsam, det ska vara med så jävla fina ord haha. Men det är iallafall vara en stärkande kur för blonderat och slingat hår. Jag lämnar i det i typ 2-3 minuter och håret känns som nytt efter <3

4. Silverinpackning (LÄNK HÄR!): Min absoluta favorit i den här serien, silverinpackningen! Ja, ni ser ju här under hur galet blålila den är, och ser nästan ut som tjock målarfärg haha. Men det blir verkligen inte blått eller lila i håret. Jag har i den efter schampo i typ 10 minuter och det blir fan perfekt!! Känns som att man gjort en toning hos frisören typ. Älskar den lyxiga doften, man känner liksom att det är bra grejer haha. Nä, men alla blondiner - investera i en silverinpackning som ni använder varannan eller var tredje vecka!

Let's be honest, jag jobbar hemma och är ofta hemma flera dagar i veckan vilket gör att jag skiter i att styla mitt hår. Håret tackar mig för det hehe :-) Jag lockar eller fixar mitt hår typ 1-2 gånger i veckan, knappt. Men då använder jag alltid den HÄR locktången eller den HÄR varmluftsborsten. Dom är grymma! Men resten av produkterna jag använder är dessa: 

1. Värmeskydd för blont hår (LÄNK HÄR!): Detta gör typ ingenting för färgen, men vi blondiner har ju ofta rätt skadat och torrt hår. Den här gör att glansen bättras på och skyddar upp mot 230 grader. Appliceras i fuktigt hår! På 20% rabatt nu! 

2. "Skimmer spray" (LÄNK HÄR!): En relativt ny hår-favorit!! Såg att Therese Lindgren tipsade om den här om dagen också hehe. Hoppas inte ni brunetter tycker det här blir allt för tråkigt, men denna är också anpassad för ljusa hår. En spray som mjukgör och ger massa glans till håret, samt fräschar upp dom blekta slingorna.

3. Hårolja (LÄNK HÄR!): Älskar den här oljan och mina toppar har typ aldrig varit så fina som dom är nu. Jag tar typ två pumpar och fördelar i mina längder, alltid i fuktigt hår. Denna luktar GODIS! <3

4. Wet brush (LÄNK HÄR!): En hårborste som är anpassad för att borstas i blött hår utan att ge skada. Livets borste, kommer aldrig byta ut denna. Den är så bra att borsta med och reder ut håret väldigt bra, både i blött och torrt hår.  

Update: Insåg precis att jag missat det absolut viktigaste i min hårrutin haha - torrschampo!!! Lever för torrschampo och har testat säkert 1000 olika, men jag är sjukt kräsen. Det enda jag alltid alltid återkommer till och tipsar alla om är det HÄR! En riktig budgetfavorit som gör att jag kan gå typ i en vecka utan att tvätta håret ifall det behövs haha. 

Sen två extra godingar för att skämma bort håret lite. Ni vet ju säkert hela historien om mitt hår och att jag försöker spara ut det haha, det är sen gammalt... Men dessa två produkter håller jag hårt i och mitt hår har faktiskt växt en bra bit senaste månaderna. Vill säga att det är tack vare dessa! Och dom andra bra produkterna såklart. 

1. Kosttillskott (LÄNK HÄR!): Silicea har jag kört med i typ två månader nu. Innan har jag testat hårkontroll, sugarbearhair, priorin osv. Det ger ju ingen mega-effekt direkt men det känns alltid bra att ta några kosttillskott för hår, hud och naglar. Tar 1 om dagen och upplever kanske inte att det blivit jättelångt, men bra mycket tjockare och fler hårstrån. 

2. Ricinolja (LÄNK HÄR!): Kan vara den enda som fortfarande använder det här haha... Men jag tycker att det funkar och jag tycker att det är sjukt kul att testa. Masserar in oljan i hårbotten ca 30-40 min innan jag duschar, kanske varannan gång jag tvättar håret!


Gillar

Kommentarer