Svar på en kommentar / Min engelska

Hej fina!! Tidigare skrev du att F och du var ute med hans kollega och tjej. Är dom också svenskar eller pratar ni engelska med varandra? Hur mycket pratar du engelska överlag? Min kille är dansk och till sommaren ska vi åka och träffa hans familj och jag är sååå stressad över att behöva prata engelska, haha.. Tänkte hur du har tacklat språket och om du har några knep för att bli mer självsäker på den fronten! Kraaam! 

Hej! Ville göra ett inlägg ang den här kommentaren, för den är verkligen så igenkännande för mig just nu haha. Var det något jag hade ångest över att flytta hit för så var det att prata engelska. Jag kan absolut engelska och förstår allt, men är absoluuuut inget proffs och har lite ångest över mitt uttal. Så jag förstår dig, jag var supernervös innan vi skulle träffa Franks kompisar som också är danska. Dels för att jag vet att F pratar helt flytande superbra engelska, och för att jag ändå kände att jag ville ge ett bra intryck på hans vänner. Men vi pratade engelska hela kvällen och det gick faktiskt väldigt bra. Det var lite knackigt i början, men efter några glas vin så rullade det på bättre haha, och man blir ju mer bekväm efter ett tag. Dock är det ju sjukt svårt att vara typ "skön" eller liksom dra skämt på engelska haha, så det är lite jobbigt att liksom känna sig begränsad pga språket och inte kunna vara 100% sig själv. Men som sagt, man vande sig fort och eftersom danska är så nära svenska så gick det lätt att säga något ord på svenska och alla förstod vad man menade. 

Så det kommer nog gå superbra! Man får skämta bort det eller göra det till en rolig grej om man säger fel, men jag tror alla kommer förstå :-) Jag försöker alltid tänka på att prata så lugnt som möjligt när jag pratar engelska, så jag liksom kan tänka lite samtidigt haha. Blir ofta bättre då än när man stressar fram något. Något annat vi gör är att bara ha engelsk text på när vi kollar på typ Netflix här hemma. Det är sjukt bra, och till slut tänker man inte ens på det. Frågade F här om veckan "har det alltid varit engelsk text???" haha, hade inte ens tänkt på det för att jag bara lyssnade på språket istället för att läsa. Man inser snabbt att man kan mer än vad man tror! Så jag lovar att det kommer gå superbra för mig, övning ger färdighet och du kommer känna dig väldigt nöjd efteråt! :-)


Gillar

Kommentarer