Svar på frågestunden del 2

Hur upplevde du singellivet? Vad var mest framträdande: friheten eller ensamheten?
Absolut fanns det negativa och positiva sidor med att vara singel men nu i efterhand så kan jag bara säga att det gjorde mig gott att vara singel. Visst var det tråkigt under vintern och att sitta hemma själv många av kvällarna, men det var värt det. Jag tycker att jag växte mycket som person och hittade mig själv och liksom slutade göra och vara den andra ville att jag skulle vara. Sen hade jag sjukt roligt också, och året som singel var lätt ett av mina roligaste år. Det var absolut friheten som var mest framträdande. 

Hur ser en perfekt dag ut för dig?

Det är en varm solig sommardag. Vaknar hyfsat tidigt och äter en frukost ute på altanen i solen i bikini. Solar lite och åker sen in till stan och äter lunch och strosar runt lite. Sen hem igen och grillar med vänner, kvällsbadar och dricker vin långt in på småtimmarna. Haha, kanske inte var så du menade men oj vad jag längtar efter sommaren nu, allt jag kan tänka på atm. 

Sparar du till en insats till en lägenhet, eller gjorde? Tyckte du själv att du kommit en bit med sprarandet och vad är dina bästa spartips? :-)
Jag sparar fortfarande till en lägenhet trots att jag bor hos F. Vi har ju planer på att köpa någonting tillsammans om något/några år så jag måste verkligen spara. Ja, tycker absolut att jag kommit en bra bit. Senaste två åren har jag satt mål i januari om hur mycket jag ska ha på mitt sparkonto i slutet av året, och sen försökt göra upp en budget efter det. Bra tips och roligare när man har ett mål framför sig som man vill nå! 

Bästa restaurangen i stockholm? vilka har godast mat? finns det något bra dejt ställe?
Just nu är min favorit Bouqerian. Älskar stämningen där och maten är SÅ god verkligen. Sen tycker jag även det är ett perfekt dejtställe, speciellt om man vill ta några drinkar bara och hänga i en icke-stel-miljö.

Tips på resmål till våren för en weekend?
Barcelona, London, Köpenhamn, Paris. Skulle såå gärna vilja åka tillbaka till Paris det här året! 

Bästa brunchställe? 
I stockholm måste jag nog säga Pom & Flora eller Kaferang (den på söder är 10 ggr bättre än den i city!). Ätit på typ Greasy Spoon och Sthlm Brunch Club också men inte fastnat helt för det. 

Varför har du valt att inte vlogga? Följer dig på alla dina sociala medier men känns som man skulle få en bättre uppfattning om vem du är genom vloggar, älskar allt du gör, du är bäst!!
Jag tror jag är lite kameraskygg haha. Eller, att fotas är jag ju van vid men då är det liksom en stillbild jag kan bestämma över, men att filma mig själv och sen sitta och se på det i flera timmar när man klipper filmen. Nä usch haha.. Men man vänjer väl sig. Hade gärna velat testa men vet inte vad för filmer, och sen har jag ingen aning om hur man redigerar. 

Jag undrar vilken kamera du använder dig av?
Jag använder mig av Panasonic Lumix LX100 och är supernöjd. 

Har du någon gång mått dåligt psykiskt? Isåfall, hur gjorde du då för att må bättre eller har du något tips för att man ska må bättre?
Ja, det har jag verkligen. När jag var ca 16-17 år och började i gymnasiet mådde jag väldigt psykiskt dåligt i något år. Det är väldigt luddigt för mig när jag tänker tillbaka på det, men mitt liv var inte speciellt bra då och många dagar i veckan såg jag ingen anledning att ens gå upp från sängen och jag kände ingen livsglädje alls. Det var sjukt jobbigt och jag är glad att jag kom ur det till slut (vet faktiskt inte riktigt hur). Men jag får lätt höst/vinterdepression när mörket börjar komma och hela sommaren liksom är slut. Har egentligen inga konkreta tips men det som gjorde mig glad var att dra mig ut på saker och träffa vänner trots att jag egentligen inte hade lust alls, men det hjälpte. 

Vilken locktång använder du dig av när du lockar håret?
Jag använder den HÄR

Hej! Såg att du i höstas reste till Kroatien och undrar vilket hotell ni bodde på och om ni var nöjda? Är nämligen själv sugen på att åka till Kroatien men är lite i valet och kvalet över boende. Och har du några tips på vad man ska göra när man är där? Ex. Restauranger, stränder osv. Tack för en väldigt fin och inspirerande blogg!
Vi bodde på "Pharos" på ön Hvar. Det fanns inte så mycket hotell där men vi var nöjda med hotellet och läget. Jag tycker verkligen att ni ska åka till Kroatien, oavsett vart det är. Jag har inte varit någon mer stans än Hvar och Split (en dag) men tyckte om landet SÅ mycket och vill lätt tillbaka. Hvar var helt fantastiskt och man får helt enkelt bara ta något hotell tror jag, för man var ändå knappt där. Det fanns så mycket att se och så fina stränder (hela Hvar stad är sjukt litet så man kan gå överallt typ). Måsten från mig är att spendera minst en dag på Hula Hula Beachclub, hyra fyrhjuling eller moppe och åka till Dubovica stranden (den på bilderna nedan) och utforska ön lite, och sen att äta middag på Lola. Tror vi åt där 5/7 dagar haha....

Har du några knep för att få en fin bränna? (som din alltså) 
Haha, tack :-) Jag brukar använda den HÄR brun utan solen som är min räddning nu under vinterhalvåret. Den blir så bra och gör verkligen skillnad direkt. Under våren/sommaren så blir jag superlätt brun och det brukar räcka med att spendera några timmar i solen här och där. 

Vad ger dig oftast eller mest ångest? 
Om jag ska göra någonting jag tycker är jobbigt (typ i skolan hatade jag att hålla redovisningar, det gav mig sjuk ångest) eller inte alls känner mig bekväm med. Får även lätt ångest för andras skull också vilket kan vara sjukt jobbigt, alltså om det har hänt någon nära någonting så kan jag gå runt och ha ångest över det i en dag typ. Jag har svårt att släppa saker och bara skaka av det. 

För ett tag sen skrev du ett inlägg om det här med dyra väskor. Ett väldigt bra inlägg och kände ”YES äntligen någon som fattar” men sedan köpte du din Gucci och det kändes som du typ ba skrev det där inlägget för ett tag sen ba för att? Hur tänker du kring det?Förstår vad du menar, men om du läst inlägget noga så förstår du nog att det inte är själva grejen med att "unna" sig saker så som väskor eller andra materiella ting jag tycker är fel. Tvärtom. Men det var en tid för några år sedan det blev hetsigt med märkesväskor för 10.000 hit och dit och jag tycker inte att det är något man går och spontanköper (skriver ut att det är ett spontanköp) när man är 19 år för att sen lägga upp bilder och sen veckan efter köpa en till. Speciellt inte när man har unga följare som läser ens blogg, tonårslivet är redan nog hetsigt och krävande. Men att unna sig något man tänkt på och sparat till under en lång tid ser jag verkligen inget negativt i. Jag hade tänkt på min Gucci i över 6 månader innan jag köpte den, och bestämde mig för att göra det när jag hade nått mitt sparmål och hade tjänat bra under en tid. Det handlade egentligen inte om just "märkesväskor" utan det var bara en materiell sak, det hade lika gärna kunnat vara klockor eller något annat. 

Hej! Undrar verkligen vad du gör med ditt hår när du går till frisören? Du har så himla fräsch blond färg även på vintern! Puss och kram!
Jag ber dom alltid spara min egna bottenfärg och sen bara lägga i lite ljusa slingor i längderna och mera mot ansiktet för att få en naturlig och "solblekt" look. Sen använder jag silverschampo med jämna mellanrum för att hålla färgen fräsch och hyfsat kall.

Har du alltid bott i Stockholm? 
Yes! Jag har alltid bott i Stockholm och är uppväxt i en liten förort söder om söder :-) 

Hur ser dina framtidsplaner ut? 
Jag är verkligen inte den som tänker 5 år framåt i mitt liv haha, I wish.. Men just nu ser jag bara fram emot det här året, att utveckla bloggen, resa, skaffa körkort och förhoppningsvis flytta ihop med F på riktigt. 

Gillar

Kommentarer