Utflyttad och inflyttad!

Hej fina ni! Förra veckan gick i ett, och likaså helgen. I fredags fick vi ju äntligen nycklarna till vår nya lägenhet!!! Vi köpte den i slutet på september så det har verkligen varit en lång väntan, men den som väntar på något gott. Det innebar ju såklart också att vi skulle flytta ut från lilla lägenheten också. Min första, alldeles egna lägenhet jag köpte för snart två år sen. Åh, vad jag har trivts bra i den lägenheten och haft många fina minnen. Det kändes lite sorgligt, men också som att tiden var inne. Igår gav jag över nycklarna till nya ägaren och jag hoppas hon kommer trivas minst lika bra. Det kändes fint att det var hennes första lägenhet också :-)

Som sagt så fick vi ju nycklarna i fredags eftermiddag och direkt efter det kom våra familjer och hjälpte oss bära första lasset med alla kartonger. Eftersom att vi ska renovera en del fick mycket ��ka upp till vindsförrådet på en gång istället för att ställa in massa i lägenheten. Tre trappor upp (eller ja fyra till förrådet) utan hiss haha.. Det blev lite svettigt men eftersom vi var så många gick det ändå väldigt fort!

Och ja, hela helgen gick i princip åt till att flytta och fixa. Vi tömde gamla lägenheten, rensade förrådet, åkte några svängar till IKEA och Bauhaus, och började packa upp en hel del. Frank packade typ upp alla kartongerna i lägenheten på en timme haha, fattar inte vad som hände men snabb är han. Fråga mig dock inte om jag har koll på vart saker hamnade, det tror jag varken jag eller han har hahah...

Det är tur att vi kompletterar varandra bra iallafall. Frank är mer anpassningsbar och tycker det är kul med stora förändringar, medan jag lätt får ångest vid förändringar och saknar tryggheten. Just flytten tycker jag är jobbigast, första dagarna på ett nytt ställe, tomheten, tröttheten och bara nytt nytt nytt, det tar mycket på mina krafter och mitt humör. Men för varje minut här så känns det verkligen bara bättre och bättre. Vi börjar lära känna lägenheten och saker börja få sin plats liksom :-) Och oj vad skönt det är med extra space. Den känns nästan dubbelt så stor som vår förra lägenhet, trots att den var 40kvm och den här 61kvm.

Och vad är planen nu då? Som jag har nämnt tidigare så ska vi ju renovera en del. Bla, riva en vägg och renovera badrummet som är dom två stora grejerna. Först var tanken att hantverkarna skulle sätta igång direkt med badrummet när vi fick nycklarna nu, men pga jul, nyår och covid så blir det flyttat fram till februari istället. Det betyder ju att vi kan bo här fram tills dess vilket faktiskt känns väldigt skönt nu i efterhand. Det ger oss lite tid att känna in lägenheten, få en uppfattning om vad vi verkligen vill göra och inte osv osv. Och fram tills februari ska vi köra hårt med all annan renovering för att förhoppningsvis det mesta ska vara "klart" sen när badrummet är nyrenoverat.

I söndagskväll målade vi hela sovrumstaket, spacklade igen en massa hår, provmålade väggarna och började helt enkelt! Känns så kul att äntligen vara igång och att få sätta vår prägel på lägenheten redan från början liksom. Det känns ju alltid lite mer hemtrevligt när man själv har målat fräscht, fixat och får en "nystart" :-) Tror och hoppas att det kommer bli riktigt bra det här. Hoppas ni är taggade på att följa med på hela resan, och är det något speciellt ni vill veta eller se mer utav så är det bara att kommentera! Kram <3

Gillar